Miks Brides in Bloom avaldab järjekordse EP mitte täispika albumi?

Mikk:
Meil avanes võimalus salvestada mõned lood Soome stuudios “Grooveland”, kuid hetkel on rahalised piirid peal, et sellel tasemel täispikka albumit teha. Oleksime võinud ka kõik tänaseks salvestatud BIB´i lood kokku ühele plaadile panna, kuid siis puuduks sellel terviklikkus.

Debüütalbumi teeme ühes stuudios kindlal ajavahemikul, et tulemus oleks saundiliselt ja muusikaliselt kontseptuaalsem.

Praegu mängitakse raadiojaamades palju teie eestikeelset singlit “Tuleb ette”. Kas plaan on ka edaspidi emakeeles laulda?
M: Kindlasti tuleb meilt tulevikus veel mõni eestikeelne lugu, kuid praegu pole see eesmärk omaette. Kui mõned aastad tagasi purssisid kõik inglise keeles laulda, siis nüüd proovib valdav enamus artiste seda emakeeles teha. Kahjuks osatakse ka seda keelt väga veidralt väänata.
Meie EPl on viis inglisekeelset pala ja Juhan Viidingu luuletusele kirjutatud laul “Tuleb ette”. Album saab olema aga ingliskeelne.

Millised plaanid on seoses EPga?
M: EP on suunatud eelkõige kohalikele raadiojaamadele ja meie fännidele, kes juba pikemat aega midagi helikandjal nõuavad.
EP lauludest läheb eraldi singliks nimilugu “Love Criminal”, mis on ühtlasi ka Brides in Bloomi esimene rahvusvaheline singel.
Endal on ikka lootus, et nii EPl kui ka singlil hästi läheks, sest vaeva on nähtud ja tulemusega on bändiliikmed väga rahul.

Mida arvad sina, kas Brides in Bloomil või mõnel teisel siinsel bändil on üldse võimalust väljaspool kodumaad läbi lüüa?
M: Kindlasti pole see nii kerge kui meil kohati arvatakse ja iga väiksem õnnestumine väljaspool paisutatakse kohalikus pressis kordades üle.
Eestis on palju andekaid artiste, kuid ka palju neid kes tahavad jube ruttu ja vähese vaevaga kuulsaks saada. Roppu tööd on vaja teha enda kallal ja prioriteedid peavad olema paigas. Lõpuks loome ikkagi muusikat ju muusika pärast, mitte et ajakirjade esikaantel ilutseda!