24. – 29. juulini toimub Tallinnas kirikute nädal „Heartbeat Tallinn“, mille raames korraldatakse Tallinnas kontserte, etendusi, kaunite kunstide festivale, spordiüritusi ning heategevusaktsioone. Kirikute nädala suursündmus on 28. juulil „Eesti palvetab“, mis tipneb õhtul kell 21.00 galakontserdiga „Believe“ Tallinnas A. le Coq Arenal, kus peaesinejaks on Susan Boyle. Susan sai 2009. aastal maailmale tuntuks oma imelise lauluhäälega saates „Britain’s Got Talent“.

„Mul on suur rõõm külastada Eestit, kus ma pole kunagi varem käinud,“ ütles lauljatar Susan Boyle. „Mul on au anda Eestis kontsert, maal, millel on unikaalne muusikaline ajalugu, ning kus on toimunud laulev revolutsioon. Ma palvetan, et mu kontsert, mis on „Heartbeat Tallinna“ tähtsündmus, võiks tuua kõigi kontserdi külastajate südamesse usku, lootust ja rõõmu. Loodan teid kõiki galakontserdil näha!”

Ürituse peakorraldaja, Crescendo Muusikaühingu kunstilise juhi Lehari Kausteli sõnul on 28. juuli galakontsert mõeldud kõigile, kes tahavad näha ja kuulda midagi südamlikku ning tõeliselt erakordset. „Kuulajate ette toome läbi video, muusika ja jutustuste lood sellest, kuidas usk ja unistused on inimesi kandnud,” rääkis Lehari Kaustel. “Israel Houghtoni muusika, Josh McDowelli tunnistus ning Susan Boyle’i laul ja tema lugu annavad külastajale võimaluse kogeda rõõmu ja julgustust, mis on aidanud neil jõuda oma elu unistusteni. Lisaks Susan Boyle’ile astuvad üles Tõnis Mägi, Rebecca Kontus ja praost Jaan Tammsalu.“

„Heartbeat Tallinna“ korraldusmeeskonna liige, Tallinna praost, Jaani kiriku õpetaja Jaan Tammsalu märkis, et Susan Boyle’i tunnistus on väga eriline. “Tema lugu näitab, mida Jumal saab inimese elus teha – milliseid imesid – kui meil on usku,” rääkis Jaan Tammsalu. “Ootan nii „Heartbeat Tallinna“ kui õhtust galakontserti suure ootusega,” rääkis Jaan Tammsalu. “Loodan, et Susani Boyle’i tulek Eestisse äratab siin paljudes uinunud usu sellesse, et ka nende elus on imed võimalikud.“

Galakontserdi 1000 soodushinnaga piletit hinnaga alates 18 eurot tulevad müüki kolmapäeval. Kokku müüakse õhtule 8000 piletit.