Legendaarse laulja Jaak Joala lapselaps Carmen esineb oktoobri alguses oma vanaisa mälestuskontserdil. Ta sõnas, et koos kuulsa perekonnanime ja laulmisega saadab teda teatud võrdlus.

"Ma arvan, et ta on alati mu selja taga ja toetab mind. Isegi kui mõni noot ei ole nii puhas. Aga muidugi ma tunnen, et see nimi surub mind mingitesse piiridesse. Ilmselgelt pani vanaisa lati suhteliselt kõrgele. On inimesi, kes ei mõista, et kui olen Jaak Joala lapselaps, siis ma pole tema. Ma olen Carmen, mitte Jaak. Kristjan Kasearu ütles mulle kunagi, et teid kahte ei saa ju võrrelda: ajad on erinevad, sina oled naine, tema mees. Sellegipoolest panevad inimesed võrdusmärgi: tee järele, tee paremini! Ja kui sa üks ühele ei tee, miks sa siis üldse teed?" sõnas Carmen.

Jaak oli perfektsionist ja seda on ka Carmen. "Ses mõttes olen vanaisa sarnane. Kui on mingi koht laulus, mis ei ole ideaalne, siis ma ei lähe enne edasi, kui see on lihvitud ideaalseks. Aga ikka võib laval midagi untsu minna – ega ma seda endale hea meelega andeks ei anna."

"Vanaisa oli nõudlik. Mäletan, kui mul oli vaja koolis tõlkida vene keelest, siis mõtlesin: vanaisa ju oskab vene keelt, olin oma ettekujutuses kindel, et ta teeb selle ära. Tema aga ütles: "Kui sa midagi tahad, tee ära ja ma vaatan selle üle. Aga tee ise. Mitte keegi ei tee su eest elus asju ära." See oli tol hetkel väga häiriv, aga olen talle tänulik. Väike asi, aga õpetas palju."