Jonathon Longi tähelend algas 2011. aastal Guitar Center King of the Blues konkursi võiduga. Seda mainekat üle 4000 osavõtjaga konkurssi on nimetatud Ameerika parimate plaadilepinguta kitarristide võistluseks. Konkursivõit avas Longile tee suurtele lavadele ning juba kaks aastat hiljem mängis ta koos B.B. Kingiga viieteistkümnest kontserdist koosneval turneel, kus vanameister Longi talenti eriliselt esile tõstis.

Tänaseks on Long USA bluusiringkondade hinnatumaid ja nõutumaid mehi jagades lava Dr. Johni, Kenny Wayne'i, Chris Duarte ja paljude teiste suurtega. Tema eelmisel aastal ilmunud omanimeline Samantha Fishi poolt produtseeritud album tõusis Billboardi edetabelis kõrgele 8ndale kohale. Juba augusti keskel esineb Long USA suurimate bluusistaaride kokkutulekul - Joe Bonamassa korraldatud “Keeping the Blues Alive” kruiisil.

Augustibluusi programmijuhi Raul Ukareda sõnul on viimase paari aastaga USA bluusitaeva kõige kõrgemasse kihtidesse tõusnud, bluusi standardite järgi väga noor täht Jonathon Long (30) Euroopas veel üsna tundmatu suurus. “Olen täiesti kindel, et järgmise viie aastaga on ta kõik Euroopa suuremad bluusifestivalid peaesinejana läbi sõitnud ning seetõttu on meil hea meel olla esimeste seas, kes tema silmapaistvat talenti meie kontinendil esitleda saavad," lisas Ukareda.

Jonathon Longi muusika on sild erinevate Ameerika juurtemuusika voolude vahel. See on intensiivne bluusrokk, kus on tunda mõjutusi folgist kuni gospeli ja kantrini. Long ise ütleb, et loomulikult peetakse teda eelkõige bluusiartistiks, ja seda ta on, kuid ta ei taha end stiilidega piiritleda, vaid olla lihtsalt muusik, kes loob traditsioone austavat kuid tänapäevast Ameerika muusikat.

Augustibluus on järjepidevalt toimunud alates 1994. aastast ning seekorde festival kannab järjekorranumbrir 26. Tänu aasta-aastalt kaalukamaks muutuvale programmile, märkimisväärsele publikuhuvile ja positiivsetele arvustustele paljudes muusikaväljaannetes, on Augustibluus saavutanud kindla koha Euroopa tunnustatud bluusifestivalide nimistus. Festivali reedeõhtuseks peaesinejaks on Rick Estrin ja 2018. aasta USA parim bluusbänd The Nightcats.

Festivali esinejaterivi on sel korral erakordselt kirju. Lisaks kodumaisele bluusiparemikule ning bluusi sünnimaalt USAst saabuvatele peaesinejatele astuvad Augustibluusil üles muusikud Austraaliast, Indiast, Inglismaalt, Prantsusmaalt, Itaaliast, Soomest, Rootsist, Lätist ja Venemaalt. Kokku toimub festivali raames üle kolmekümne kontserdi. 2. – 4. augustini toimuva festivali passid on müügil Piletilevis. Lisainfot leiab festivali kodulehelt www.augustibluus.ee