Kahtlemata on kõigi aegade kuulsaim eurolaul Ivar Musta kirjutatud „Everybody" Tanel Padari ja Dave Bentoni esituses, mis tõi Eestile võidu Eurovisiooni lauluvõistlusel 2001. aastal. Padar ja Benton nõustuvad, et esikoha rahvusvahelisel areenil tõi Eestile kombinatsioon heast laulust ja heast esitusest.
"Lava oli täis energiat ja kolme minuti jooksul ei saanud see kordagi otsa," meenutas Ivar Must.  Pärast ülesastumist Vanemuise Kontserdimajas tunnistasid Padar ja Benton, et väga tore oli taas üle pika aja koos esineda. „Nagu oleks see kõik juhtunud alles eile," ütles Benton.

Kuid Eestile Eurovisioonil kõrgeid kohti toonud laule on aastate jooksul olnud veelgi ja need on ka rahvale kõige enam südamesse läinud. Maarja ja Ivo Linna esituses kõlab „Kaelakee hääl".
Üle pika aja laulab Ines taas lugu „Once In A Lifetime", Evelin Samueli ettekandes kõlab „Diamond of Night".
"Kallim kullast" küll suurele areenile ei pääsenud, kuid see-eest  pärjati see rahva lemmiku tiitliga, saates esitavad seda Lenna Kuurmaa ja Pearu Paulus. Rahvalemmikuks osutus ka „Club Kung Fu", millest sai alguse Vanilla Ninja. Ajahambale on vastu pidanud „Nagu merelaine" ning Silvi Vrait esitab seda oma kontserditel siiani. Eurolaulu ajaloo jooksul ehk kõige ebaeurolikuma loole „Eighties Coming Back" annab seekod omapoole tõlgenduse Marju Kuut.

Saatesarja 70-liikmelist muusikaasjatundjatest koosnevat akadeemiat esindavad Juhan Paadam, Maian Kärmas ja Paavo Nõgene. Saatejuht on Alari Kivisaar.

Taas valivad saate lõpus televaatajad oma lemmiku, mis pääseb finaalsaatesse, kus selgub kõigi aegade lemmiklaul. Teise lauluna jõuab finaali laul, mis sai enim punkte akadeemialt. Igasse saatesse kandideeris 25-30 televaatajate pakutud laulu, millest iga akadeemia liige valis välja 3 oma lemmikut. Iga hindaja esikoht andis laulule 18 punkti, teine koht 12 punkti ja kolmas 6 punkti.

Valik saatesarjas kõlanud lauludest on ilmunud ka esimesel kogumikplaadil.

"Eesti otsib lemmiklaulu" on TV3 eetris pühapäeval kell 19.25.