Inglise linnas Sheffieldis 1977. aastal asutatud ansambel Def Leppard on üks edukamaid bände rokkmuusika ajaloos. The Beatlesi, Led Zeppelini, Pink Floydi ja Van Haleni kõrval mahub Def Leppard viie rokkansambli hulka, kelle kahe stuudioalbumi müüginumbrid on ületanud 10 miljoni koopia. Alates debüütalbumi “On Through the Night” väljaandmisest aastal 1980, on Briti rokkmuusika legendi plaate müüdud kokku üle 65 miljoni eksemplari.

Def Leppard koosseisus Joe Elliott (vokaal, klahvpillid, kitarr), Phil Collen (kitarr, taustavokaal), Vivian Campbell (eks-Dio ja Whitesnake, kitarr, taustavokaal), Rick Savage (bass-kitarr, klahvpillid, taustavokaal) ja Rick Allen (trummid, löökpillid, taustavokaal) valmistub praegusel hetkel oma kümnenda stuudioalbumi “Songs from the Sparkle Lounge” ilmumiseks.

Plaadi väljaandmisele on pühendatud ka bändi uus maailmaturnee. Def Leppard on maailma üks kõige rohkem tuuritavaid ja edukamaid live-bände — nii näiteks olid kõik eelmise aasta Ameerika turnee raames toimunud 50 kontserti väljamüüdud ning igal showl osales viisteist-kakskümmend tuhat pealtvaatajat. Üldse on Def Leppard 15-aastase tuuritamise jooksul esinenud viiekümnele miljonile inimesele kogu maailmas. Tallinnas esineb Briti rokkmuusika legend 11. juunil Saku Suurhalli laval.

Def Leppardi maailmaturnee on pühendatud bändi uue stuudioalbumi “Songs from the Sparkle Lounge” ilmumisele.