Räägi pisut bändist. Kes ja kui vanad olete, kust tulete, mida teete ja miks te seda teete?

Meie oleme Defrage, tegutseme Pärnus, meie koosseisu kuulub 5 liiget kelleks on: Argo Ollep (vokaal), Mikk Künnapas (juhtkitarr), Kari Kärner (rütmikitarr), Daniel Leppsoo (basskitarr) ja Sten Õitspuu (trummid). Bänd on tegutsenud aasta, muusikaliselt viljeleme post-grunge stiili ning me teeme seda sellepärast, et meil on oma muusikaga inimestele midagi öelda.

On olemas kahte sorti bände — kuulsad bändid ja kultusbändid. Kas eelistaksid, et Defrage oleks pikemas plaanis kuulus või kultusbänd?

Esialgu kuulus, eks hiljem näha ole kas sellest areneb välja kultus või mitte.

Kui tähtis on ühele Pärnu bändile oma kodukandi skene ajalugu, kas The Tuberkuloitedi ja Provintsi vanad demolindid ikka liiguvad ringi ja The Shitheadsi Kaido 12 on ikka tere-vääriline isik?

Kes see Kaido 12 on? Tubekate vanadest lintidest ei tea kah suht midagi…

Keda ja miks julgeksid praegustest Pärnumaa bändidest esile tuua?

Mushy on andekas projekt, kuigi viimasel ajal pole neist palju kuulda olnud. Nad on lahedalt tehnilised ning neil on kõva lavapauer.

Öeldakse, et bändimees on niiakaua kaine, kuni ta laval kidrajuhtme najal püsti seisab. Metallica kandis kunagi hüüdnime Alcoholica. Milline on Defrage’i suhe alkoholi ja narkootikumidega?

Meil on kõik (peaaegu) karsklased. Kitarrijuhtme najal ei pea keegi kindlasti laval püsti seisma.

Millistele Eesti bändidele vaatab Defrage alt üles ja millistele ülevalt alla ja miks?

Ülevalt alla ei vaata me kellegile, pole lihtsalt sellised inimesed. Alt ülesse aga võib-olla onu Padarile ja kaugemast minevikust Urmas Alendrile, sest nad ajavad oma rida ning teevad seda hingega..

Samas julgen öelda, et te olite lavaimidžilt kogu konkursi kõige maitsetum bänd. Kui palju pöörate tähelepanu lavariietusele, liikumisele ning publikuga suhtlemisele?

Tänan komplimendi eest, meil jäi enne noortebändi väga vähe aega riietusele ja imidžile mõelda, katsusime muusikalises plaanis võimalikult head olla. Publikuga suhtlemises ei näe ma probleemi või teie näete, see suht bändi tegemise „A ja O”. Liikumisega on ka naljakad lood, see jääb ilmselt kogemuse taha veel, kuid on paranemise teel. Aga riietuse kohapealt veel, võiks keegi meile mõnda head stilisti soovitada, siis vast asi paraneks.