Teie esimest plaati aitas muusikaliselt kujundada Sen Dog Cypress Hillist. Kui palju ta mõjutas teie saundi ning stiili, nn mariachi hip-hop?
Ma olin DJ ja kuulasin palju vanu Mariachi plaate, mida hakkasin üks hetk kasutama hiphop taustades. See meeldis Ives`ile ja Kemole väga (sõnameistrid), kes automaatselt selle omaks võtsid ja sinna peale sõnu hakkasid tegema. Kuna asi toimis ja meeldis, siis oleme selle meile omase stiili juurde jäänudki.

Sen Dog´i mõju meile oli suhteliselt suur. Ta aitas meid viimistleda meie soundi ning aitas meid ka kõvasti stuudios tehnilise poole pealt. Samuti tutvustas meile muusikaäri kui sellist. Ta ütles, et seal läbi lüüa, peame olema midagi erilist. Me usaldasime teda ja seepärast keskendusimegi oma unikaalsele stiilile ning nagu näha siis see toimis.

Teil on oma plaadifirma „Station 13.” Räägi sellest.
Tegime selle lihtsalt, et anda välja paar oma sõltumatut albumit, milleks olid siis „Merry Go Around” ja „Freedom Band”. Meil olid veidike segased ajad suurte plaadifirmadega ja arvasime, et see on hea idee. Nende plaadite levitaja oli siiski Universal.

Siiski Teie viimane album kannab Shveitsi hiphop plaadifirma „PW Records” märki. Kuidas selline asi juhtus ja miks te ei kasutanud „Station 13” leibelit?
Meie viimane album „New and Improved” on siiski antud välja meie uue kompanii „Delinquent Habits Music” poolt. Kasutasime selle levitamiseks erinevaid firmasid üle kogu maailma. „PW Records” oli kaubamärk, kes sai meilt litsentsi levitamaks meie plaati Euroopas.

Kellega olete koostööd teinud ning kellega plaanite tulevikus koostööd teha?
Meie koostöö hõlmab selliseid suuri latiino hiphop nimesid nagu Big Pun, The Beatnuts, Sen Dog, Eric Bobo, Hurricane G, Psycho Realm, Long Beach Dub Allstars. Hetkel töötame koos sellistega nagu Ozomatli, Sick Jacken, Superstar DJ’s. Mis tulevikus saab, ei tea keegi. Võib olla sellised suured nimed nagu B-Real Cypress Hillist ja miks ka mitte Fat Joe.

Teil on Räppar Kemo asemel, kes nüüd soolokarjääri teeb, uus mees MC Chente. Kes on MC Chente?
Chente on tõusev talendikas MC. Kuna tema stiil ja olemus sobib meile väga, siis võtsime ta kampa. Samuti toetame tema soolokarjääri.

Sa oled teinud kõik taustad Delinquent Habitsile. Kas on ka muud projektid käsil?
Ma olen alati valmis tegema koostööd artistidega, kes on minu silmis talendikad. Hetkel on mul esinemistega käed jalad tööd täis, aga kui olen tagasi stuudios, siis on mul päris suured plaanid ka teiste artistidega, kellest hetkel veel vara rääkida.

Te olete bändiga olnud pea igalpool maailmas. Milline koht on olnud kõige crazym? Mis seal juhtus?
Olime kord ühel hiphop festivalil Hispaanias, kus oli väga palju inimesi. Kui show läbi sai ning mikrid ja muusika välja lülitati, ei tahtnud rahvas sellega kohe mitte nõustuda. Me läksime samal ajal oma lavatagusesse treilerisse. Mingi hetk tungis rahvas sinna ja hakkas treilerit edasi tagasi kõigutama. Rahvas läks täitsa hulluks: igal pool hakati lõhkuma ja kaklema. Tegime sealt oma bussiga kiiresti sääred.

Te elate Los Angeleses. Kohas, mis tuntud meile eelkõige filmides ja, hiphopi lüürikast. Kuidas tegelik elu Los Angelese getos on?
Sellel on oma head ja halvad küljed. Hea on see, et ilm on peaaegu perfektne ja naised on ilusad. Halb sellepärast, et see on ikkagi politseiriik, seal on palju narkootikume ja relvi. Kui sa vaatad, mida sa täpselt teed ning ei astu kellelegi nii-öelda varba peale, on kõik okei ja sa naudid seda kohta.

Teie lugu oli Nike ülemaailmse kampaania „Joga Bonito” tunnuslaul. Kuidas see juhtus?
Meie lugu „Tres Delinquentes” oli just ennem seda nautinud päris head edu. Seda kasutati filmides ja väiksemates reklaamides. Tänu selle populaarsusele jõudis see ka Nike reklaami ja meil on jube hea meel selle üle.

Millised artistid on teid mõjutanud ja milliseid artiste te ise kuulate?
Mõjutajad on olnud Cypress Hill, House of Pain, Funkdoobiest, Beastie Boys, Dr. Dre, Ice Cube, W.C. Hetkel kuulan nii vanemat kui uuemat hiphopi nagu Obie Trice, Game, Eminem, Pharcyde, W.C. Nate Dogg, Too Short, Cypress Hill. Mitte hiphopist kuulan bände nagu Tool, System of A Down, The Offspring, Red Hot Chili Peppers, Weezer, Disturbed.

Mis arvad hetkeseisust hiphopi skenes?
Palju nõrka muusikat tehakse igapool ja see nõrgendab muusika kui kunstiliigi olemust. Muusikat tehakse äri eesmärgil ja see saab rohkem reklaami ja mänguaega, kui hea muusika, mis seda tegelikult väärib.

Mis teie kontserdilt oodata?
Palju latiino ja hiphop rütme. Palju tekiilat ja palju higi!

value="http://www.youtube.com/v/QwrSRZ-6jxs">value="transparent">src="http://www.youtube.com/v/QwrSRZ-6jxs"
type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="375"
height="309">