Kontserdil ühendab mees nii enda sooloprojekti Recoil lugusid kui ka Depeche Mode tuntud hitte.

Pärast üliedukaid esinemisi Euroopas, Lõuna- ja Põhja-Ameerikas 2010. aastal naaseb Recoili “Selected Events” nimeline tuur taas Euroopasse. Alan Wilderi sõnul kujunes eelmine aasta tema jaoks väga eriliseks, pakkudes uusi muljeid ja elamusi.
«Esmakordselt läksin ma Recoiliga tuurile. Reisides ümber maailma õnnestus mul külastada palju kohti, kuhu ma ühel või teisel põhjusel ei ole varem jõudnud või kus ma käisin väga ammu koos Depeche Mode’iga.
Hea meelega jätkan sama traditsiooni ka sel aastal. Põnevusega ootan visiiti Eestisse maikuus,» rääkis muusik.

Alan Wilderi sooloprojekt Recoil sai kõrvalprojektina alguse eelmise sajandi 80ndatel - ajal mil Wilder oli kultusbändi Depeche Mode’i täisliikmeks.
14 aastat Depeche Mode’i liikmena suunas Wilderit kompama popmuusika piire. Pärast Depeche Mode’ist lahkumist sai Recoilist tema põhiprojekt. Klassikalise muusikaharidusega Alan Wilder on hinnatud produtsent ja remiksija, kes on töötanud erinevate muusikute materjali kallal - sealhulgas ka selliste tuntud bändide nagu Nitzer Ebb ja Curve.

Recoil sai alguse 1986. aastal, kui produtsent ja plaadifirma Mute Records asutaja Daniel Miller kuulis Wilderi demosalvestisi. Need 4-realise kassettmakiga salvestatud lood erinesid oluliselt kõigest, mida Depeche Mode selleks ajaks oli jõudnud välja anda.

Kuigi kasutatud oli süntesaatoreid ja sämplereid, sisaldasid Recoili lood väga vähe elemente Depeche Mode’i kaasahaaravatest popmeloodiatest, võttes pigem eksperimentaalse, John Cage-liku lähenemise.
Recoili debüütalbum nimega «1+2» nägi ilmavalgust 1986. aasta keskpaigas, üsna kohe peale Depeche Mode’i eduka albumi «Black Celebration» väljaandmist.

Depeche Mode’i võimsa «Music For The Masses» maailmatuuri ajal lasi plaadifirma Mute Records välja Recoili teise albumi «Hydrology» (1988). See sarnanes väga Recoili debüütplaadile, sisaldades instrumentaalseid, sünteetilisi helimaastikke.
Aastal 1992 järgnes «Bloodline» millel Wilder kasutas esmakordselt külalisesinejaid – oma hääle andsid Moby, Toni Halliday ja Douglas McCarthy. Pärast Depeche Mode’ist lahkumist lasi Alan Wilder välja veel kolm stuudioalbumit - «Unsound Method» (1997), «Liquid» (2000) ja «subHuman» (2007), kus samuti tegi kaasa mitmeid külalisi.

Aastal 2010 nägi ilmavalgust Recoili lugude kogumik «Selected». «Selle albumi lugude valik on tehtud minu isiklike eelistuste põhjal, kõik lood said re-masterdatud ja töödeldud, moodustamaks täiusliku kuulamiselamuse,» - kommenteerib Wilder.
Albumil teeb kaasa suur hulk külalisesinejaid nagu Diamanda Galas, Joe Richardson, Douglas McCarthy (Nitzer Ebb), Nicole Blackman, Samantha Coerbell, Toni Halliday (Curve) ja Maggie Estep.

«Recoil - Selected events 2011» show raames tuleb esitlusele valik nii Recoili lugusid kui ka Depeche Mode hitte. Wilder pöördub tagasi Depeche Mode’i mineviku juurde, mängides uusi elektroonilisi versioone Depeche Mode tuntud lugudest kultusbändi viimaselt kolmelt albumilt, millel ta ise kaasa tegi: «Music for the Masses», «Violator» ja «Songs of Faith and Devotion».
Lisaks sellele kasutab Wilder ka teiste tuntud lugude sämpleid – näiteks legendaarse «Warm Leatherette» või Pink Floydi «The Wall».

Koos Alan Wilderiga astub 8. mail Rock Café lavale Paul Kendall – tunnustatud heliinsener, produtsent, helilooja ja Alani kauaaegne abiline-koostööpartner.

Alan Wilder on tuntud oma osavuse tõttu kasutada multimeedia vahendeid. Tallinna kontserdi raames näidatakse suurel ekraanil spetsiaalselt ürituse jaoks filmitud ja monteeritud videomaterjale. Iga lühifilm on omamoodi avantgarde ja paneb naudinguga meenutama päevi, mil tummfilmid kohtusid laval elavate muusikutega. Iga esitamisele tulev lugu lubab Wilderil ja Kendallil «manipuleerida» muusika erinevate kihtide ja elementidega, säilitades perfektse sünkronisatsiooni taustafilmiga.Piletid tulevad müügile Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti reedel, 25. märtsil kell 10:00.