Chris Norman on üles kasvanud meelelahutajate perekonnas ja kuigi ta vanemad ei suunanud teda artisti elukutse poole, jalutas ta juba kolmeaastasena lavale etenduses, kus ta ema ja isa mängisid. Oma esimese kitarri sai Chris seitsmeaastaselt ning noores eas mõjutasid teda muusikaliselt näiteks Elvis Presley, Little Richard ja Buddy Holly, hiljem ka The Beatles ning Bob Dylan.

Oma tulevaste bändiliikmete, Alan Silson’i ja Terry Uttley’ga kohtus Chris koolis, olles sel ajal 11-aastane. Oma teismelise-ea veetsid poisid koos kitarri harjutades ja uusi lugusid mängima õppides. Nendega liitus trummar Ron Kelly ja sündis noormeeste esimene bänd – The Elizabethans. Järgnevatel aastatel mängis kooslus erinevate nimede all erinevates stiilides lugusid. 1973. aastal aga lahkus bändist trummar Ron ning tema asemele tuli Pete Spencer. Sündis Smokie.

Smokie esimene album „Pass It Around“ ilmus 1975. aastal, järgnesid superhitid „Living next door to Alice“ ja „I’ll meet you at Midnight“. Bändivälist edu sai Chris esimest korda maitsta, kui ilmus edukas duett „Stumblin‘ In“ Suzi Quatro’ga.

80ndate alguses võttis Chris Norman aja maha ning pühendus stuudiotööle ja lugude kirjutamisele. Kümnendi keskel esines ta veel Smokie’ga, kuid otsustas seejärel keskenduda soolokarjäärile, mis sai tõelise hoo sisse hittlooga „Midnight Lady“. Praeguseks on Chris Norman välja andnud ligi 30 sooloalbumit ning neist värskeimat, sel aastal ilmunud plaati „There and Back“ tuleb ta ka Tallinnasse esitlema.

Chris Norman esineb Nokia Kontserdimajas, Tallinnas, 10. detsembril 2013.