Moya Brennan on 1970te keskpaigast Clannadi esilaulja ning just tänu 22 albumit salvestanud Clannadile on kelti muusika ja iiri keel maailmamuusika areenil.

Grammy auhinna võitja ja multitalent Moya Brennan on tänapäeva kuulsaim kelti- ja nüüdismuusikat ühendav artist maailmas. 1970tel alanud karjäär Clannad-ist on kestnud väga edukalt ka läbi artisti soololoomingu aastate.

Brennan on oma hääle andnud lisaks ka paljudele tuntud filmihelidele nagu Kuningas Artur ja Robyn Hood. U2 solist Bono nimetas tema häält “üheks parimaks, mida inimese kõrv on eales kogenud”.

Lisaks teistele traditsioonilistele iiri pillidele, mida Moya Brennani saatebänd kasutab, mängib ka laulja ise ainulaadset iiri harfi.

Kelti muusika esileediks nimetatud Moya Brennan on pärit sügavalt usklikust üheksalapselisest perest Iirimaa väiksest külast. Tänapäeva kelti muusika uuestisünni taga seisva ansambel Clannad-iga liitus Brennan 1970tel ning nautis bändiga tõsist edu 1980tel. 1990tel hakkas Brennan tegema edukat soolokarjääri ning on selle jooksul teinud lugematul hulgal kollaboratsioone teiste tuntud tegijatega nagu Bono, Robert Plant ja Ronan Keating.

Iiri muusika tähena on Brennan esinenud suurtel massiüritustel nii USA president GeorgeW. Bushile kui paavstidele Johannes Paulus II-le ja Benedictus XVI-le.

Esmakordselt Eestis esineva Moya Brennani kontserdi An Irish Christmas piletid on müügis Piletilevis hinnaga alates 34 eurost.