Hitimasin Ed Sheeran avaldas demoplaadi 2005. aasta mais. Teatavasti eksisteerib esimesest plaadist vaid 21 koopiat, enamus nendest on Sheerani enda käes, kirjutab BBC.

Praegu 29-aastane laulja sõnas varem, et ei soovi, et keegi teine plaadi enda kätte saaks, ja ta on suutnud 19 nendest endale hoida.

Omega Auctions oksjonimaja sõnas, et plaat kuulus kellelegi Iirimaal elavale inimesele, kes kuulus kunagi muusikatööstusesse. Plaadiomaniku vend otsustas CD müüki paisata.

Sheeran ise andis müüjale plaadist koopia, millalgi 2008 või 2009. aastal. 14 laulust koosneva plaadi laulude nimekiri on käsitsi kirjutatud. Seal on ka Edi tutvustav osa ning tänusõnad perele.

Oksjonimaja nimetas plaati tänapäevase muusika üheks olulisemaks tähiseks, sest näitab suure popstaari arenguteed.

Teistel CD koopiatel on peal kleebis "Ed Sheeran Spinning Man", aga sellel versioonil mitte, kuna müüja sõnul olla Ed talle öelnud, et need said otsa. Küll aga sõnas laulja esindaja selle aasta alguses BBC-le, et tema alguseloomingul on kõikidel see kleebis peal, nendel, millel pole, on võltsingud.

Oma autobiograafias kirjutab Ed Sheeran, et plaadist eksisteerib 20 koopiat ja tema enda käes on 19. Ta ei soovi, et keegi selle enda kätte saaks, kuna enamus laule on tüdrukust nimega Claire, kes oli Edi esimene armastus kui laulja oli 13.