"1984. aastal linastunud film "Terminator" täitis aimdusega, et inimkonnal pole pääsemislootust ja et ükskord me kaotame niikuinii, terve plejaadi kibestunud heidikuid, kes lootusetusetulva agressiivsesse muusikasse ja kriipivasse sõnumisse maandasid,“ selgitab apokalüptilise rokk-peo mõtet korraldaja Lembit Krull (Hot Kommunist, end. JMKE).

Laupäevase kontserdi teeb korraldaja sõnul eriti eriliseks asjaolu, et Eesti esimest ja legendaarseimat garaažirokk-bändi Zahir eesotsas Tambet Jurnoga (vokaal, kitarr) pole juba rohkem kui aasta esinemas nähtud. Üheksa aasta jooksul, mis on möödunud Zahiri viimatisest albumist "Green Means Go", on too ebatavaline power-trio läbi teinud sama pöörase arengu kui aastate jooksul esimesest Dallasega kahasse tehtud split-kassetist albumini. Uus Zahir on kuuldavasti vanast pungilikum, lärmakam ja vihasem, ent säilitab uhkusega poriseid bluusi-juuri.

Mullu esikalbumi "21. sajandi kodu" üllitanud mitmerahvuseline funk-proge-punk-koloss Hot Kommunist jaotab oma tegevust kahe riigi vahel. Ehkki lammutamist alustati juba 1990ndatel, tulistavad Lembit Krull (vokaal, bass) ja saatusekaaslased nüüdki halastamatult ärevaid ohusõnumeid, mis laenatud otse kui homsetest lehepealkirjadest.

Tankist on uue põlve Võru bänd, mis lõhkus mulluse otsekohese albumiga "Be Offended" pilbasteks Eesti speed-thrash-metal’i pjedestaali. Bändide ette, taha ja vahele pakub eklektilist 1970. aastate plaadimuusikavalikut tutvustamist mitte vajav Villu Tamme. Tänavu neljanda albumi "Supersargasso" avaldanud Taak on maailma vanim järjest tegutsenud eestikeelne doom-bänd ja sobib seega huku eelaimust äratavale kontserdile nagu nael krutsifiksi, teatavad korraldajad.