Eesti Autorite Ühingust öeldi Delfile, et plagiaadis saab kedagi süüdistada vaid see, kelle õigusi on rikutud. Seega ei saa väita, et loo autoritena esinevad Ilmar Laisaar, Alar Kotkas ja Pearu Paulus on laulu lihtsalt kuus aastat vana hiti pealt maha viksinud.

“Runaway” refrääni muusikaline sarnasus “I believe I can fly” omaga on siiski silmatorkav, sest refrään on loo kandev osa, eriti estraadi puhul, mida eurolood tavaliselt on.

Eurovisiooni reeglid näevad küll ette, et sellel esitatavad lood ei tohi olla enne kusagil esitatud, ent reeglites pole ilmselt kirjas, et loos ei tohi esitada varasemate hittide refrääne.

Esialgu ei tea USA laulja, produtsendi ja paljude laulude autori R Kelly esindajad veel ilmselt midagi sellest, et Kellyl on Eestis mõttekaaslasi, kes oskavad sama hästi refrääne kirjutada. Küll aga võib olukord muutuda pärast Eurovisiooni, mida jälgivad kindlasti ka Euroopa kirjastajad. Kui keegi neist tunneb ära oma loo, siis ei ole välistatud asja kohtussekaebamine.

“Meil ei ole põhjust kommenteerida seda kahtlust enne, kui pole esitatud konkreetne süüdistus,” ütles Delfile ETV pressiesindaja Raivo Suni. “Süüdistust saab esitada ainult loo omanik, nagu väitis ka autorite ühing.” Suni sõnul ei ole aga mingit põhjust arvata, et tegemist võiks olla plagieerimisega.

Eesti eurolaulukonkursi võitnud “Runaway” autoreid Alar Kotkas on teadlik laulu sarnasusest R Kelly hitiga “I believe I can fly”, kuid eitab laulu mahakirjutamist.

“Ma olen teadlik nende kahe laulu sarnasusest, kuid ei näe seal mingit probleemi, sest lood on ju täiesti erinevad ning seda näitas ka rahvusvahelise žürii otsus,” ütles Kotkas ETAle. “Me kõik kuulame ju raadiot ja plaate ning on selge, et midagi sealt jääb meelde, kuid on täiesti mõttetu ja naeruväärne hakata mingi teise loo järgi oma laulu tegema.”

Kotkas peab Kuku raadios ja Delfi portaalis esitatud materjali eestlastele tüüpiliseks õeluseks.

Üks kohal olnud muusik aga rääkis ETA-le, et kui võitja oli välja kuulutatud ja “Runaway” tuli kordusesitamisele, siis laulsid kõik teised lauljad üleval kohvikus refrääni kaasa, kuid R Kelly loo sõnadega.