Eesti Kontserdi direktor Jüri Leiten ütles, et aastalõpugalal Kullaproov /585/ kõlavad Eesti helisevasse kullafondi kuuluvad laulud legendaarsete ja armastatud staaride ning tänaste noorte tipptegijate esituses – koosluses, mis on eriline ja kordumatu.

Meie heliseva kullafondi uksi paotavad ligi 40 Eesti tipp-muusikut, teiste seas Uno Loop, Birgit Õigemeel, Els Himma, Koit Toome, Heidy Tamme, Uku Suviste, Boris Lehtlaan, Maarja, Anne Veski, Robin Juhkental, Ivo Linna, Hedvig Hanson, Margus Kappel, Sofia Rubina, ning 24-liikmeline Estonian Dream Big Band.

Galakontserdi produtsent on helilooja Mikk Targo, ajatutele lugudele teeb nüüdisseaded džäss-saksofonistist orkestrijuht Siim Aimla ning õhtujuhtidena astuvad üles Guido Kangur ja Pille Lukin.

Jüri Leiteni sõnul lähtuti aastalõpugalat ette valmistades sellest, et meie rikkalikku muusikavaramusse kuulub ligi 600 Eesti- ja tollaste mõistete järgi „mandunud lääne ühiskonna heliloojate“ laulu, mis väärivad kullaproovi ja mida kõhkluseta võiks nimetada Eesti popmuusika kullafondiks. Esimesed veerandsada saavad kullaproovi juba 30. detsembril kell 19.00 Nokia Kontserdimajas Eesti Kontserdi aastalõpugalal Kullaproov /585/.

Galakontserdi produtsendi Mikk Targo kinnitusel tulevad esitlusele mitmed legendaarsed lood, mida pole lavadel esitatud oma paarkümmend aastat. „Need on olnud väga mängitavad raadiojaamades, kuid elavesituseks pole olnud sellist võimsat orkestrit, mida need laulud nõuavad,“ rääkis Targo.

Tema sõnul on väga lahedad ka need lood, mida üheskoos laulavad orginaalesitajad ja tänased noored tipptegijad. „Sellest tuleb võimas kontsert,“ lubab Targo ning lisab, et selline muusika-gurmee on kordamatu.

Targo kinnitusel on õigus ka neil, kes näevad Eesti Kontserdi aastalõpugalas teatud mõttes järge omaaegsetele Arne Oidi lauluvõistluste lõppkontserditele ja aastavahetuse „Reklaamiklubi“ saadetele.

Eesti Kontserdi aastalõpugala Kullaproov /585/ toimub Nokia Kontserdimajas 30. detsembril algusega kell 19:00. Kontserdil kõlavad meie helisevasse kullafondi kuuluvad viisid legendaarsete ja armastatud kuldsuude ning tänaste noorte tipptegijate esituses – koosseisus, mis on eriline ja mis aitab hoida järge muusikas, mälupiltides ja südametes... Ainult ühel õhtul aastas.

Piletid hinnaga 295-750 krooni on müügil Estonia kontserdisaali piletikeskuses, Vanemuise Kontserdimaja piletikeskuses, Vanemuise Kontsertimaja piletipunktis Tartu Kaubamajas, Pärnu Kontserdimaja piletikassas, Jõhvi kontserdimaja piletikeskuses, TicketPro ja Piletimaailma kassades.