Möödunud aastal saadeti võistlema 140 laulu, millest žürii valis välja 20 poolfinalisti ning rahva ja žürii häältega pääses nende hulgast lõppvõistlusele kümme muusikapala. Ka sel aastal toimub konkurss samadel alustel, kahe poolfinaali kaudu jõuab eestlasteni suur hulk head uut muusikat.

""Eesti laulu" konkursile ootame muusikutelt ka sel aastal värskeid ideid ja aktiivset osavõttu," ütles Heidy Purga, "Eesti laulu" produtsent. "Eelmisel aastal tõi muusikasündmus kokku palju erinevaid ja väga häid muusikuid, kelle looming kõlab ka praegu raadioeetris ja on välja antud plaatidel. "Eesti laul" andis uut värsket muusikat paljudele meie raadiojaamadele, tekitas meedias elevust ja ETV saadete vahendusel ning lõppkontserdil Nokia kontserdimajas elas publik oma lemmikutele väga kirglikult kaasa," loetles Purga aasta oodatuima muusikasündmusega seotut, mis muusikuid osalema on kutsunud.

„See on ütlemata uhke, kui samal konkursil astuvad lavale Kait Tamra ja Getter Jaani või siis Outloudz ja Shirubi Ikazuchi,“ rõõmustab ETV meelelahutustoimetuse juhataja Mart Normet. ""Eesti laulu" eesmärk on Eesti popmuusika arendamine, andekate lauluautorite ja muusikute innustamine ning neile esinemisvõimaluse andmine Eestis ja välismaal.“

Ajakava:

Laul ei tohi olla avalikustatud enne 1. septembrit 2011
Laulude esitamise tähtaeg on 12. detsember 2011 kell 15.00, aadressil Faehlmanni 12
Žürii valib lugude hulgast 20 parimat ja avalikustab edasipääsejad detsembri keskel
Poolfinaalide otsesaated toimuvad ETVs 18. ja 25. veebruaril 2012
Finaal 3. märtsil 2012
Võitjale paneb auhinnaraha 2000 eurot välja Eesti Autorite Ühing

Võitluse reglemendi leiab aadressil http://eestilaul.err.ee

Konkursi "Eesti laul 2012" võitja esindab Eestit Eurovisiooni lauluvõistlusel maikuus Bakuus.