Lastekodus kasvanud ja tänaseks juba täiesti iseseisvaks saanud 20aastane Arnold Oksmaa esitab Tamperes Andrew Lloyd Webberi küllalt raske ja suurt hääleulatust nõudva laulu "Memory".

Arnoldi juhendaja Kersti Sirbi sõnul on erivajadustega laste hulgas palju musikaalseid inimesi, kellel on tihtipeale ka absoluutne kuulmine, hea rütmitunne ja haruldane mälu.

Kevadel võitis Arnold Oksmaa Eesti puuetega noorte lauluvõistluse Laulurõõm, zhürii esimees Erich Krieger iseloomustas Arnoldit kui säravat kuju, kelle esinemine oli omaette klass.

Eesti vaimupuudega inimeste ühingu esimees Kadri Taperson ütles ETAle, et Tamperes Eurovisioonil osalevad üheksa maa esindajad — Arnoldiga koos lähevad homme võistlustulle Hollandi, Austria, Ungari, Saksamaa, Portugali, Prantsusmaa ja Poola lauljad.

Vaimupuudega inimeste Eurovisiooni korraldavad Hollandi Philadelphia Fond ja Soome erivajadustega inimeste ühendus, Soomes toimub üle aasta korraldatav võistlus esimest korda. "Kui Arnold võidab, jääb järgmine võistlus Eesti korraldada," märkis Taperson.

Arnoldi tugiisiku Bianca Mätase sõnul läheb Eesti esindajal Tamperes hästi, ta on rahulik ja täis enesekindlust.

Lauluvõistluse kannab Soome TV2 üle detsembri keskel, võistlust on kohapeal salvestamas ka ETV.