"Tänavune hääletussüsteem on täpselt sama, mis eelmisel aastal," rääkis Publikule "Eesti Laulu" infojuht Uko Urb.  "Kohal on žürii, kus iga liige annab kõigile lauludele oma punktid - 10 kõige paremale ja 1 tema arvates kõige tagasihoidlikumale."

Žürii punktid liidetakse ning tulemuse põhjal selgub pingerida. Kõige suurema skoori teinud artist saab kokkuvõttes žüriilt 10 punkti, järgmine 9 jne. Sama süsteem kehtib rahvahääletuse puhul.

Žürii ja rahvahääletuse tulemused liidetakse ning selgubki pingerida. Viis parimat jõuavad finaali.

"Finaalis on hääletusel üks detail juures. Peale žürii ja rahva punktide liitmist selgitatakse välja kaks parimat, kes jäävad omavahel võistlema. Võitja otsustab puhtalt järgnev rahvahääletus. Kes kogub kõige rohkem toetust pälvib tiitli," lisas Urb.

See, kes kuuluvad "Eesti Laulu" žüriisse, jääb aga kuni saate alguseni saladuseks, sest nende liikmete avaldatakse alles kohapeal. Poolfinaalide saated ei ole terves mahus otsesaated - kõik lood võeti sellel esmaspäeval linti. Kohapealne melu, žürii hinnangud, artistide kommentaarid ja emotsioonid ning saatejuhid on aga sel laupäeval täiesti otse.

Finaalsaade on täies mahus otsesaade.

Vaata suurt Eesti laulu galeriid!