Eelnevalt on Eesti Laulu piletid juba eelmise aasta mai kuuks müügis, tänavu pole aga isegi praegu neid pileteid müüki paisatud. "Tänavu toimuvadki kõik asjad veidi hiljem, sest minu tööle asumine toimus alles suve lõpus," selgitas Rahula Diktorile, ning lisas, et kindlasti publikust neil väheks ei jää.

Kui Eesti Laulu veebilehel ringi vaadata, siis pole seal oluliselt uut infot. Kus poolfinaalid toimuvad ja kas sinna ei peaks ka juba piletimüük käima?

Kroonikaga vesteldes oli Rahula praeguseks saadetud laulude üle väga positiivne. "Eelmisel nädalal oli 24 lugu päris hea üllatus, arvestades, et paar aastat tagasi oli samaks ajaks esitatud 3 laulu. Tänast olukorda täpselt öelda ei saa, aga olen väga rahul."

Täna südaööl lõppeb Eesti Laul 2019 võistluslaulude esitamine. Viimane hetk laul üles laadida on kell 23:59.

Rahula jaoks on tähtsam kvaliteet, kui kvantiteet. "Tegelikult ma võin öelda, et valik on mitmekesine, esitatud on rohkem kui kahes keeles laule ja paljud on väga erinevatest stiilidest. Tore oleks veel rohkem juurde saada uute tegijate loomingut ja midagi täiesti ootamatut."

Võistluslood tuleb esmakordselt üles laadida spetsiaalsesse eestilaul.ee veebikeskkonda. Üks muusika autor või autorite kollektiiv võib osaleda Eesti Laul 2019 konkursil kuni viie lauluga. Samuti tohib üks artist esitada eelžüriile kuulamiseks maksimaalselt viis laulu. Laulu pikkus võib maksimaalselt olla kolm minutit.

Laulu kirjutamisse tohib kaasata välisautoreid, kuid taas peavad vähemalt pooled laululoojatest olema Eesti kodanikud või residendid. Esmakordselt Eesti Laulu ajaloos võivad esitajad olla ka mitteresidendid.

"Välismaalt saavad laulukirjutajad osa võtta samadel tingimustel mis varem ehk koos Eesti autoritega. Võin avaldada, et seda varianti kasutatakse küll. Ühtegi nime ma arusaadavatel põhjustel avaldada ei saa," ütles Rahula Kroonikale.

Poolfinaalidesse pääsenud laulude nimed, autorid ja esitajad avalikustatakse 15. novembril Ringvaates ja laulud hiljemalt 4. detsembril 2018.

Eesti Laul 2019 poolfinaalid toimuvad 31. jaanuaril ja 2. veebruaril. Eesti Laul 2019 finaalkontsert toimub Saku Suurhallis 16. veebruaril.