Nimelt said esinejad telefonikõne olematult jaapani telekanalilt, kes kutsus nad hotelli Imperial intervjuule. Intervjuud võttis neilt jaapanlaseks grimeeritud Ott Sepp.

ETV meelelahutussaadete toimetuse juhataja Mart Normeti sõnul sooviti teha midagi hoopis teistsugust kui eelmisel aastal.

"Tegu oli väga hästi hoitud saladusega. Plaanist teadis vaid 5-6 inimest, kes elasid  selle teadmisega 24 tundi päevas kuu aega järjest ega tohtinud seda  kellelegi avaldada,“ kirjeldab Normet.

Klippide režissööri Rene Vilbre sõnul püsis idee saladuses lõpuni välja: „Kõik artistid, kes käisid jaapani televisiooniga intervjuul, võtsid samuti osa konspiratsioonikoormast enda kanda ning ei rääkinud  seda teistele edasi. Tegemist oli kõigile täieliku üllatusega,“ lisab ta.

Tänased Eesti Laul 2011 finaali vahesketšid on inspireeritud sellistest formaatidest Noriko, Punk’d ja Borat.

Intervjuul käinud Jaan Pehk sõnab, et tegemist oli esimese korraga, kus ta sellisesse olukorda sattus. "Meil läks hästi ja päris naljaks oli. Ega päris lõpuni täpselt aru ei saanud, kas tegemist ikka on   naljaga, kuid poole pealt tundus küll, et selline mees ei saa päriselt olemas olla,“ jagab Pehk värsket kogemust.

Jaapani valetelevisiooniga suhelnud Ithaka Maria sõnul on ta viimase poole aasta jooksul sattunud niivõrd utoopilistesse olukordadesse, et ei üllatunud karvavõrdki, kui jaapani teletrupp helistas ja palus võimalust kohtumiseks.

“Minu meelest oli see päris vaimukas. Võiks öelda, et meil on väga häid näitlejaid. Mitte ainult Ott Sepp, vaid kogu meeskond, kes selle triki ettevalmistusega töötas. Eelmäng oligi eriti lahe. Meilide vahetus, seejärel jaapanlanna kenasti vastas, kätlesime, taustameeskond oli tagantjärele mõeldes erakordselt vaikne, vaid mõni üksik sõna in English,” jagab ta muljeid.

Jutuajamise käigus tekkisid ka Ithaka Marial teatud kahtlused. „Samas pole ju viisakas ka nii väga uurima hakata, seega jäi õhku idee, et äkki ikka mingi Jaapani Ken Saan teeb minuga eksperimentaaltelevisiooni stiilis intekat ja kogu Tokyo vaatab,” lisab Ithaka Maria.

Intervjuud kõigi kümne artistiga on publiku ees tänase finaali jooksul nii kontserdimajas kui teleekraanil.

Sündmuse avapauk antakse kell  21.35.