Malcolm Lincolni teine liige Madis Kubu sõnas Publikule, et tunne pärast võitu on suurepärane - juhtus midagi sellist, millega nad ei osanud üldse arvestada. Vaata intervjuud Madis Kubuga videost!
Mida tundis aga teiseks jäänud Lenna Kuurmaa?
"Kõik on hästi, ma tahtsingi teiseks jääda. Ma lootsin, et kui keegi peale minu peaks võitma, siis võiks see olla Malcolm Lincolm," ütles Lenna Kuurmaa Publikule. Mida soovitab Lenna aga poistele esinemiseks suurel eurovisioonilaval? Vaata videost!


I VOOR:
Žürii hinnang
(
Siim Nestor, Owe Petersell, Ines, Anne Erm, Alar Kotkas, Helen Sildna, Erik Morna, Tanel Padar, Tauno Aints, Silvi Vrait ja Kerli Kõiv):

1. Lenna Kuurmaa “Rapunzel”


2. Rolf ja Violina “Maagiline päev”


3. Malcolm Lincoln “Siren”

Televaatajate hinnang:
1. Lenna Kuurmaa “Rapunzel”
2. Malcolm Lincoln “Siren”

3. Rolf ja Violina “Maagiline päev”

II VOOR: Omavahel jäid võistlema kaks artisti — Lenna Kuurmaa ja Malcolm Lincoln. Rahva häälte põhjal sai võidu Malcolm Lincoln.

Kuula võidulugu:

Esimeses hääletusvoorus hääletasid nii televaatajad kui ka žürii, kelle abiga selgusid kolm parimat. Teises hääletusvoorus, kus võistlesid juba vaid kolm enim hääli saanud osalejat, valisid võitja ainult televaatajad.

Esimeses voorus andis oma hääle 18 000 inimest, teises hääletas juba 22 000.


Eesti finaalvõistlus toimus sel aastal Nokia Kontserdimajas avaliku kontserdina, kus astuvad lavale Marten Kuningas, Iiris Vesik, Rolf Roosalu ja Violina, “3 Pead”, “Groundhog day”, Lenna Kuurmaa, “Malcolm Lincoln, Kene Vernik, “Disco 4000” ja Tiiu Kiik.

Külalisesinejad on Metsatöll koos Eesti Rahvusmeeskooriga ja möödunud aastal väga edukalt Eestit Eurovisioonil esindanud Urban Symphony.

Artistid astusid üles sellises järjekorras. Lisatud kommentaarid vahetult pärast esinemist!

1. 3Pead “Poolel teel”

Esimesena lavale astunud 3Pead võeti tagasi greenroomi jõudes teiste osalejate poolt vastu suurte ovatsioonidega.

2. Marten Kuningas ja Mahavok “Oota mind veel”
3. Mimicry “New”

“Väga hästi tuli välja,” kommenteeris Kene Vernik vahetult pärast esinemist Publikule. “Läksin rolli sisse ja hakkasin laval nutma.”

4. Tiiu Kiik “The One and Only — Love”

Tiiu Kiik: “Annaksin 5 palli süsteemis endale 4 punkti, sest hääl oleks võinud kohati tugevam olla.”
Küsimusele, kas kiige peal oli ka hirmus, vastas ta: “Ei, see oli väga mõnus.”

5. Rolf Junior “Maagiline päev”

“Oleks patt öelda, et halvasti läks, kuigi alati võiks minna gramm paremini,” kommenteeris Rolf oma esinemist. Küsisime Rolfilt, mis ta arvab, kas tema lool on ainsa klassikalises mõttes poplooga ka mingid eelised? Rolf vastas, et see sõtlub mitte ainult laulust, sest palju sõltub ka esinemisest endast. “Mõnikord on lugu väga hea, kuid kui laval millegagi lüüa pole, siis ei pruugi see võita,” kommenteeris ta.

6. Disko 4000 “Ei usu”

“Oleks tahtnud ise paremini, aga bänd oli tubli,” kommenteeris etteastet Piret Järvis. “Ega praegu ei oskagi täpselt öelda, sest laval on närvipinge peal. Hiljem videosalvestust vaadates saab ju täpsemalt öelda.”

Bändiliige Paul Oja, kes jälgis esitust lava tagant, ei jäänud rahule režiiga: ”Esitus oli super, aga režissöör on halb inimene.”

7. Iiris Vesik “Astronaut”

Iiris Vesik: “Andsime endast kõik aga koreograafias oli ikka apse,” kommenteeris Iiris üht apsakat, mil seelikut tõmmates sealt välja tulema pidanud riba välja ei tulnud. Samuti puudus laval tuul, mis pidi neid kangaribasid puhuma.

8. Lenna Kuurmaa “Rapunzel”

Lenna, kes nagu lubatud, esines paljajalu, kommenteeris esinemist nii: “Kuigi pärast tuleb veel üle vaadata, siis praeguse seisuga läks kõik hästi.”

9. Groundhog Day “Teiste seest kõigile”

Bänd jäi esinemisega väga rahule. “Alguses oli veidi hirm ja ärevus, kui kardinad veel kinni olid, aga kui lugu juba pihta hakkas, siis oli võimas. Kõik hüpped tulid ideaalselt välja.”

10. Malcolm Lincoln “Siren”

“Suutsime tippvormi õigesti ajastada. Ettevalmistusajal oli igasugu asju, põlvevigastus ja muu
aga andime parima!”

Kõiki võistluslugusi saab kuulata SIIN!

Artistid tegid proove nii neljapäeval kui ka terve reedese päeva. Vaata pilte lavatagusest elust:
Kõiki pilte näed SIIT!

Finaalkontserdil oli televaatajatele nii mõnigi üllatus. Näiteks purskaa põlema Rolf juniori mikrofonistatiiv, samuti käis kõva pauk Iirise loo ajal.

Rolf, kes oli oma liibuvat kostüümi kuldsete õlakutega frakiga täiendanud, lisas oma esinemisele veelgi sädet ja seda otseses mõttes. Üsna loo lõpul lahvatas Rolfi mikrofonist välja tuleleek.

Samuti kasutas eriefekte Iiris Vesik, kelle loo ajal kostev pauk oli sedavõrd kõva, et saalis istuvad pealtvaatajad võpatasid. Nagu tõeline astronaut, kes süstikuga kosmosesse stardib!

Helilooja Sven Lõhmus, kes sel aastal “Eesti laulu” konkursilt teadlikult kõrvale jäi, leidis, et võistluslugude hulgas oli midagi igale maitsele. “Ei saa hinnata niivõrd erinevaid asju,” ütles ta Publikule ja lisas, et tänavu leidus finaalis lugusid igale maitsele.

Maag Hannes Vanaküla ennustas tänaõhtuses “Eesti laulu” finaalis võitu Vaiko Epliku kirjutatud “Rapunzelile”, mida esitas võluv Lenna Kuurmaa. Vanaküla sõnul võis see lugu tänu Lenna heale naiselikule energiale Eurovisiooni lauluvõistlusel lausa viienda koha tuua. Hannese isiklik lemmik on aga Iiris Vesiku esitatav “Astronaut”. Mais toimuvale Eurovisiooni lauluvõistlusele sõidab aga Malcolm Lincoln, kes sai finaali tänu ühe võistleja disklahvile.

Vaata Malcolm Lincolni finaali-eelset intervjuud: