Õhtu keskendub sellele, mis levimuusikast peale salvestuste alles jääb - asjad ja hetked. Olgu need siis fotod, pillid, tehnikavidinad, auhinnatrofeed või esinemiskostüümid. Või hetked, mille olemasoluta elaksime praegu hoopis teises riigis. Erilised asjad, mis on olnud kasutuses või valminud erilistel hetkedel. Ansambli Justament kaks juhtfiguuri Elgula ja Lunge on elanud väga huvitaval ajal. Nad on näinud Eesti artistide hiilgeaegu Venemaa avarustes, nad on näinud uutmist ja Tartu Muusikapäevi, nad on osalenud laulvas revolutsioonis ja kogenud Eesti taasiseseisvumise järgseid aastaid, mis ei unune.

Esemed nendest aegadest on väga tähendusrikkad ja igaüks jutustab oma loo. Sel õhtul meenutavad Eesti demograafilist situatsiooni muutnud ansambli Justament solistid Elgula ja Lunge muusika olulisest rollist Eesti pöördelistel aegadel. Mis hetked on olnud kõige erilisemad? Missugused asjad kõige väärtuslikumad? Kas lauluga on võimalik rahvaarvu tõsta? Kas ilm on tõesti hukas? Kust kohalt küll jooksma peaks piir?

Eesti Muusika Kuulsuste Koja poolt korraldatav kohtumisõhtute sari toob publikuni Eesti levimuusika legendaarsemad tegelased. Fookuses on inimesed, kelle tegevus on kõige rohkem mõjutanud Eesti levimuusikat. Igal kohtumisel saab otsestest allikatest kuulda seda, kuidas on sündinud legendid, laulud, ansamblid, tähed meie muusikataevas ja mis tegelikult Eesti levimuusika tagatubades toimus.

Kohtumisõhtute eesmärgiks on Eesti Muusika Kuulsuste Koja idee tutvustamine ja Eesti levimuusika näituse tarvis eksponaatide kogumine nii tuntud muusikute kui ka kõigi teiste muusikahuviliste käest.

Kuulsuste koda ja näitus avatakse kingitusena Eesti Vabariigi 100. juubeliks, eesmärgiga säilitada ja näidata rahvale Eesti muusika kultuuripärandit ja hoida au sees neid levimuusikuid, kes Eesti rahvale nii kodumaal kui ka väljaspool kuulsust on toonud.

Vaata lisa: www.kuulsustekoda.ee.

Piiratud arvuga piletid hinnaga 15 ja 10 eurot on müügil Piletilevis ning Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumis. Kahe tegija juttu veab ja küsimusi esitab Sten Teppan.

Sari jätkub 31. mail Tõnis Mägi ja Ivo Linnaga.