"Mahuliselt pani eilne showcase küll publiku võimed proovile, kuna viis tundi järjest keskendunud kuulamist pole just tavapärane ettevõtmine. Selles mõttes erines ta oma sisult pisut Tallinn Music Weeki teiste skenede samalaadsetest ettevõtmistest. Mustpeade maja on sellistele maratonkontsertidele aga väga sobiv, kuna kolme erineva saali vahe ringi liikumine aitab ühtlasi korraks kõrva puhata ja siis jälle ümber häälestuda. Hea meel on esinenud muusikute üle, kelle pühendunud ülesastumised kogu õhtu jooksul esimesest noodist viimaseni pinget üleval hoidsid," kommenteeris festivali kunstiline juht Ülo Krigul.

Kriguli hinnangul on keskendumine autorikontsertitele end õigustanud - tänavusel festivalil olid autorikontserdiga esindatud Tauno Aints, Galina Grigorjeva, Lauri Jõeleht, Liis Jürgens, Andrus Kallastu, Raimo Kangro, Tatjana Kozlova, Tõnu Kõrvits, Märt-Matis Lill, Kuldar Sink ja Peeter Vähi. Kriipsutamaks alla EMPi viljakat koostööd teiste kunstivaldkondadega oli programmis lisaks heliloojatele autorina ka videokunstnik Mark Raidpere, kelle koostöö erinevate eesti muusikutega
on juba mitu aastat EMPi publikut vaimustanud.

"Autorikontsertide kontseptsioon lõi erilise õhkkkonna, mis mitte ainult publiku, vaid ka heliloojad teistsugusesse olukorda pani," rääkis Krigul.

Vaata galeriid!

Festivali väisanud kultuuriminister Laine Jänese sõnul näitab EMP 2010 autorikontsertite rohkus, et väikses Eestis on palju võimekaid heliloojaid. "Järelikult on meil piisavalt alust, millele püramiidi ehitada ning selle üle olen ma väga uhke," sõnas kultuuriminister.