„Eesti Muusikaauhindade jagamisel peaks olema esindatud ka klassikalise muusika valdkond ja usume, et koostöös Eesti Muusikanõukoguga saame parimad klassikalise muusika albumid ära märkida ning tunnustada vääriliselt valdkonna tegijaid,“ ütles Eesti Fonogrammitootjate Ühingu juht Rauno Haabmets.

Klassikalise muusika kategooria sisaldab žanrikategooriaid, millisteks on kammermuusika, sümfooniline muusika, koorimuusika ja eesti helilooming ning žanride parimad albumid tuuakse Aasta Klassikaalbum nominentidena esile.

„Eesti Muusikanõukogul on hea meel, et Eesti Fonogrammitootjate Ühing taaselustas klassikalise muusika albumite tunnustamise. Esialgu antakse küll kokkuleppel välja üks auhind „Aasta Klassikaalbum“, kuid loodame, et edaspidi on võimalik välja anda auhindu mitmetes klassikalise muusika kategooriates. Kuna eesti muusikud on viimastel aastatel olnud korduvalt Grammy auhindade nominentide hulgas, siis tuleb rõõmustada, et me ka ise leiame võimalusi oma muusikute tunnustamiseks,“ ütles Eesti Muusikanõukogu juht Peep Lassmann.

Žürii klassikalise muusika valdkonnas moodustab Eesti Muusikanõukogu ja see koosneb muusikateadlastest, muusikakriitikutest ja muusikavaldkonna spetsialistidest. Žürii valib igast žanrist parimad punktisüsteemi alusel, millest moodustuvad nominendid ning võitja.

Nagu tavaks, pärjatakse Eesti Muusikaauhindade võitjad suurel galakontserdil, millest teeb otseülekande TV3.

Mitmete suurte muusikaürituste toetajana on kolmandat aastat Eesti Muusikaauhindadele õlga alla panemas Jägermeister. Uue toetajana on üritusega liitnunud Elektrum, kes vastavalt oma spetsiifikale on aitamas uusi lootusi elektroonilise muusika valdkonnas.