Eesti Interpreetide Liidu esimees Rein Rannap on väljendanud Eesti muusikute mure esindusklaveri puudumise osas. „Olemasolevad eliitklaverid on liiga kaua ülemäärases kasutuses olnud, ning seega amortiseerunud. Steinway, millel me täna mängime, seisab siin Estonia kontserdisaalis juba 14 aastat, ning kogu selle ajal on kõik kontserdid ja proovid siin saalis toimunud selle pillil. Nii kaua ei pea sellist koormust vastu ükski klaver.“

Rannap sõnas, et klaveri ebatäiuslikkuse tõttu ei kannata vaid teostuse tehniline külg, vaid ka sisu ning see vähendab kontserdielamust. "Esindusklaver pole oluline mitte ainult pianistidele, vaid kogu Eesti kultuurielule, meile kõigile. Selle jaoks alustab Interpreetide Liit rahakogumist Eestile uue esindusklaveri ostuks.

„Loodame fondide, firmade ja jõukate inimeste peale, kelles on kutsumust kultuurimetseenluseks! Annetada võib Interpreetide liidu arvele nr 10220004474017 (SEB), selgitusega: Klaverifond. Arve numbri leiate ka meie kodulehelt. Püüame leida võimaluse annetajaid vääriliselt tänada ja nende nimed jäädvustada.“ täpsustab Rein Rannap

Alanud Interpreetide Liidu festival jätkub täna õhtul kell 18 Mustpeade majas toimuva Kammermuusika MAMMUTkontserdiga! Kuulaja satub pea nelja tunnisele reisile läbi muusikaloo, kus ühest saalist teise liikudes vaheldub  nii ajastu kui ka muusikaline meeleolu. MAMMUTkontserdil astuvad üles absoluutsed Eesti tipud.

Näiteks on laval Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri kontsertmeister Arvo Leibur, hinnatud pianistid Kadri-Ann Sumera, Vardo Rumessen ja Marko Martin ning ooperihääled Iris Oja ja Pille Lill. Vanamuusika austajad saavad ühena paljudest nautida ka Imbi Tarumi interpretatsiooni ja barokkansambel Cantores Vagantese lõbusat kava ainulaadsetel pillidel.

Laupäeva õhtul, 15.oktoobril täidetakse Niguliste muuseum orelimuusikaga, kus esitatakse nii klassikalist kui ka kaasaegset muusikat ning kuulda saab näiteks oreli ja saksofoni ning oreli ja mandoliini kooslust.

Interpreetide Liidu festivali lõpetab 16. oktoobril kell 18.00 Estonia kontserdisaalis toimuv Eesti pianistide galakontsert. Esinejate nimekiri on väga esinduslik, kokku esineb 12 pianisti.
Rein Rannap: „Loodan, et meie uus festival saab traditsiooniks, ja koos sellega saab traditsiooniks ka Eestile maailmatasemel muusikainstrumentide muretsemine. Sest järgmise festivali tahaks pühendada juba mõnele teisele pillile!”