Muusikaliselt mitmekülgsel kontserdil kohtuvad paljud armastatud artistid: Mari Kalkun, Triinu Taul, Liisi Koikson, Mick Pedaja, Rändaja, Puuluup, Seto laulumehed, Jarek Kasar, Meister Jaan, Mihkel Mälgand, Raun Juurikas, Kristin Kalnapenk, Emma Johanna Lepasoo, "Laulupesa" lastekoor Tartust ja paljud teised.
Erikülalised Brasiiliast on pärimusmuusikud Txana Bane ja Txai Fernando.

"Muusikalise projekti "Metsa Kene" eesmärk on tuua tähelepanu metsade ja looduslike elukeskkondade hoidmise olulisusele, tähtsustades sealjuures põlisrahvaste kultuurilist ja elulist rolli nende hoidjatena," sõnab üks kontserdi korraldajatest Indrek Tammoja.

Kontserdil esitatavad laulud viivad rännakule vihmametsadesse Amazonase hõimude juurde. Laulud on saanud uue ja eestimaise kõla traditsionaalsete eesti rahvapillide nagu kannel, Hiiu kannel, torupill ja parmupill abil. Tulemuseks on ennekuulmatu muusikaline alkeemia.

""Metsa Kene" on midagi enamat, kui kahe kultuuri kohtumine – see on elu ja looduse tähistamine ning kutse hoida ja kaitsta metsasid, meie pühapaikasid – nii Amasoonia džunglis, siin Eestimaal kui ka kõikjal maailmas," kutsub brasiillasest projekti produtsent ja kunstiline juht, muusik ja helilooja Eduardo Agni inimesi olulisel teemal kaasa mõtlema.

"METSA KENE – Estonia meets Amazonia" helialbum-raamatu esitluskontsert toimub neljapäeval, 17. septembril kell 19 Alexela kontserdimajas.