Eesti Televisiooni mullune suurprojekt oli Kanadas elava Eesti helilooja ja koorijuhi Roman Toi 100. sünnipäeva kajastamine kodumaal. ETV võttegrupp käis Kanadas Toi juubelipidustusi jälgimas ning salvestas juubilariga pikema intervjuu (saatejuht Margus Saar). Kooride suurkontserdist “Roman Toi 100” tegid otseülekande nii Klassikaraadio kui ka ERRi kultuuriportaal ning seda jälgis Kanadas ka Roman Toi.

Koostöös Klassikaraadioga on kooriühingul ilmunud mitmed helikandjad (neist mitmed uue Eesti koorimuusikaga), samuti on Klassikaraadio tugevaim meediapartner koorikontsertide salvestamisel, koorikultuuris toimuva laiendamisel ja uudisteoste jäädvustamisel. Lõppeval nädalal selgus EBU koorikonkursi “Let The Peoples Sing” finalistide nimekiri, kus Klassikaraadio poolt esitatuna pääsesid kaks poolfinaalis osalenud Eesti koori edasi finaali. Need on Eesti Raadio tütarlastekoor ja kammerkoor Collegium Musicale.

“Täname kõiki Eesti koore usalduse eest,” ütles Eesti Kooriühingu preemiat Klassikaraadio otsesaate ajal Estonia laval vastu võtnud Klassikaraadio muusikatoimetaja Marge-Ly Rookäär.

ERR on Eesti Kooriühingu suurpartner eeloleval suvisel XII noorte laulu- ja tantsupeol “Mina jään”.