Hard Rock Laager 2016 toimub 1.-2. juulil Vana-Vigalas. Et festival leiab aset 15. aastat järjest, on tegemist omamoodi juubeliüritusega. Kokku astub Vana-Vigalas kahe päeva jooksul kahel laval üles 22 bändi meilt ja mujalt.

Hard Rock Laager on hetkel Eesti ainus järjepidevalt tegutsev raskemale rokile ja metalile pühendatud suvefestival. Möödunud aastad on rõõmustanud karmima muusika fänne selliste suurnimedega nagu Behemoth, Phil Anselmo, Candlemass, Caliban, Testament, Samael, My Dying Bride, Napalm Death, Amorphis, Katatonia, Satyricon ja paljud teised. Üritus on hinnas ka kodumaiste bändide seas, kelle jaoks on Vana-Vigalas esinemine suurim tunnustus, mida siinsetel lavalaudadel saavutada.

BLAZE BAYLEY alustas oma professionaalset muusikukarjääri aastal 1984, olles vokalist ansamblis Wolfsbane. Kui Bruce Dickinson Iron Maidenist 1993. aastal lahkus, valiti Blaze Bayley üle tuhande kandidaadi seast tema asendajaks ja kui Bruce Dickinson otsustas 1999. aasta veebruaris Iron Maidenisse naasta, alustas Blaze Bayley oma soolokarjääri, mille jooksul on ta välja andnud kuus stuudioplaati.

VAATA VIDEOT:

CRUACHAN on tegutsenud juba 90ndate algusest ja seetõttu peetakse teda žanri "folk metal" üheks rajajaks. Tänaseks on nad välja andnud seitse albumit. Cruachan ühendab oma muusikas black metal'it ja keltide rahvamuusikat, vürtsitades karme kitarrikäike iiri rahvuspillidel mängitud meloodiatega. Eestisse jõuavad nad esmakordselt.

VAATA VIDEOT:

Festivalipasside müük algab 19. detsembril kõigis Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades. Piiratud arv fännipasse, millega kaasneb ka tasuta festivalisärk, müüvad Tallinnas klubi Tapper ja Tartus ning Pärnus kauplus Muusik.