Claude-Michel Schönbergi muusikali “Miss Saigon” Eestis lavastanud Georg Malviuse sõnul valis teatri- ja festivaliagentuur Arena eestlaste lavastuse välja pärast seda, kui pettus Rootsis Malmös etendatud lavaversioonis, kirjutas Postimees.

“Üks mu sõber soovitas firma esindajale etendust Tallinna vaatama sõita ja kuigi enne seda oldi meie suhtes skeptilised, tunnistas kompanii pärast, et see on parim “Saigon” üldse,” rääkis Malvius.

Nii sõidabki 106-liikmeline trupp 19. juulil Lääne-Saksamaale Xantenisse, kus etendatakse ingliskeelset “Miss Saigoni” maailmas esimest korda vabaõhulaval.

“See on päris raske ülesanne, sest vastavalt ilmale tuleb ju etenduses nii mõnigi asi ümber teha: kui vihma sajab, tuleb jätta osa lavast kasutamata, sest mikrofonid ei tohi mitte mingil juhul märjaks saada,” ütles Malvius.

“Etenduse vabas õhus lavastamine teeb keeruliseks ka kunstnik Ellen Cairinsi hiiglaslike dekoratsioonide lavadele ära mahutamine: need jõuavad Tallinnast etendusepaika kuue suure kaubikuga.

Kokku esineb trupp Euroopas üheksa etendusega, neli neist antakse Saksamaal ning viis Luksemburgis.

Kuigi Euroopa-turneele sõitev trupp on väiksem kui linnahalli laval esinenu, jääb meeskond Malviuse sõnul suures osas samaks. Vahetuvad aga peategelaste Kimi ja Chrisi osatäitjad. Kimi on Malvius kutsunud mängima New Yorgis elava filipiinlanna Michelle Nigalani, kes on sama rolli esitanud ka Broadwayl. Chrisi osa hakkab täitma Nigalani rootslasest lavapartner Christopher Wollter.

“Minu soov oli, et peategelased oleksid sama asja juba ühiselt teinud ja tunneksid teineteist, sest meil napib aega lavastamiseks,” põhjendas Malvius peategelaste valikut.

Thuy ossa kutsusid korraldajad filipiinlase Rommel Singsoni. Lisaks eestlastest koorile ja tantsijatele lähevad Euroopa-turneele näitlejatest ka Lauri Liiv, Marko Matvere ja Maarja-Liis Ilus. Et Kaire Vilgats on samaaegselt hõivatud teise etendusega “Cabaret”, asendab teda Liisi Koikson.

“Miss Saigoni” turnee kestab 7. augustini. Etenduse pilet maksab Euroopas tavalise summa — 85 eurot. Osatäitjad saavad palka, kuid Eesti muusikalitootjad etendusest suurt tulu ei looda.