Dioramale pani 1996. aastal aluse muusik ja helilooja Torben Wendt. Torbeni muusika pälvis varsti Diary of Dreams'i liikme Adrian Hatesi tähelepanu ja tema ning Rainer Assmanni (DAF / Fad Gadget) toetusel anti 1999. aastal välja Diorama debüütalbum «Pale». Plaat võeti kriitikute ja muusikaaustajate poolt hästi vastu nii Saksamaal kui ka mujal Euroopas. Esimesele edukale kauamängivale järgnesid albumid «Her Liquid Arms» (2001), «The Art Of Creating Confusing Spirits» (2003), «Amaroid» (2005), «Repale» (2005) ja «A Different Life» (2007).

Saksa bändi uus stuudioalbum «Cubed» nägi ilmavalgust selle aasta kevadel. Plaat saavutas German Alternative Charts edetabelis esikoha. «Cubed» ilmumisega on Diorama taas kinnitanud enda tähtsust nii dark-electro ringkondades kui ka väljaspool selle piire. «Kui tuleks valida Diorama kõige kontseptuaalsem album, siis see oleks «Cubed,» räägib Torben Wendt. «Kogu salvestusperioodi jooksul oli meil mõttes kuubi kuju kui inimese isikliku ruumi kehastus. Albumi teema juhindub kujundlikult kuubist, mis on nö. piiratud ala - olgu see siis lava, vangla või lihtsalt peavari,» lisab muusik.

Need, kellel on õnnestunud Diorama live-esinemistest osa saada, on kogenud bändi erilist showd ja seda just emotsionaalsuse, jõulisuse ja virtuooslikkuse mõttes. Ligi kahetunnise kontserdi vältel esitleb Diorama Tallinnas nii uue albumi materjali kui ka varasemaid lugusid.

"Oleme põnevil ja ootame huviga meie esimest kontserti Eestis. Meil on hea meel, et saame sealsete fännidele tõelist showd pakkuda. Loodame peale kontserti veeta päeva Talllinnas, et linnaga tutvuda," lisavad bändi liikmed.

Tallinna saabub Diorama koosseisus Torben Wendt (vokaal, klahvpillid), Felix Marc (taustavokaal, klahvpillid), Sash Fiddler (kitarr), Markus Halter (trummid).

Koos Dioramaga astuvad 6. novembril klubi Tapper lavale veel kaks bändi - SININE ja SHIRUBI IKAZUCHI.

Eesti bänd SININE loob unenäolist electronicat, põimituna darkwave helidega, esitades nõnda unikaalset dark-popi, mis suudab olla korraga nii puudutavalt intiimne, kui ka jahmatama panevalt võimas.

"Osa muusikast on mõeldud meelelahutuseks. Osa muusikast on kunst. Osa kunstist lahutab meelt. Sinise muusika on kindlasti kunst ja samas ka oma aususe ja sügavusega põnev ja meeltlahutav rännak läbi lugude," ütles Accession Recordsi omanik Adrian Hates, kes sõlmis Sinisega plaadilepingu.

Bändi aus kontseptuaal-debüütalbum "Butterflies" ilmus 2009. aasta sügisel ning püsis mitu nädalat maineka sakslaste Deutche Alternative Charts Top 10 edetabelis, kus varem on eestlastest figureerinud vaid Kerli Kõiv. Eesti Ekspress ja Eesti Päevaleht valisid "Butterflies" plaadi "Nädala albumiks". Album oli nädalaid peale ilmumist Laseringi plaadipoodides enim müüdud plaadiks.


Sinine on juba jõudnud lavasid jagada selliste elektroonlise muusika maailmanimedega nagu Diary of Dreams, The Birthday Massacre ning Noisuf-X. Lisaks Tallinna kontserdile astub Sinine Dioramaga ühele lavale ka kolmel kontserdil Venemaal.