Tänavusel Tallinn Music Weeki festivalil Skype’i “Go Change the World” auhinna pälvinud rokijumalate soosik Elephants from Neptune esineb laupäeval, 7. septembril Vasaros Terasa vabaõhulaval. 2012. aasta Eesti Muusikaauhindade galal oma esikplaadi “Travel the World” eest aasta indie/alternatiiv albumi tiitli koju viinud Tenfold Rabbitit saab näha pühapäeval, 8. septembril Lukiskiu väljakul.

Tallinn Music Week võõrustab laupäeva, 7. septembri õhtul Vilniuses ka kohalikke ja kaugemaltki tulnud muusikatööstuse esindajaid ja ajakirjanikke. Pidu toimub populaarses baaris Soul Box ning plaate keerutab seal Elephants from Neptune laulja Robert Linna.

Tänaseks rahvusvaheliselt tunnustatud festival ja muusikatööstuse konverents Tallinn Music Week on suurim siseruumides toimuv festival Baltikumis ja ühtlasi ka regiooni tähtsaim muusikatööstuse kogunemiskoht. Järgmisel kevadel, 27.-29. märtsil toimub järjekorras kuues Tallinn Music Week. Iga-aastaselt külastab festivali üle 700 muusikatööstuse spetsialisti ja üle 15 000 muusikasõbra nii Eestist kui ka väljapoolt.

Elephants from Neptune
Laupäeval, 7. septembril 20.00 Vasaros Terasal

Eesti muusikaskene jalgealust oma armutute blues- ja robot-roki riffide ning keelpõses huumoriga põhjalikult raputanud Elephants From Neptune’i on võrreldud nii Queens Of The Stone Age’i, Foo Fightersi kui Prince’iga. Üleilma mõjukas muusikablogi Drowned in Sound nimetas neid 2012. aasta Tallinn Music Weeki parimaks Eesti bändiks. Mullu aprillis üllitas bänd ka oma debüütalbumi

ning soojendas Tallinna Lauluväljakul 30 000 pealise publiku ees USA rokihiidu Red Hot Chili Peppers. Tänavusel Tallinn Music Weekil Skype Go Change The World auhinna võitnud nelik on nüüdseks sõlminud lepingu Soome muusikaagentuuriga Fullsteam, andnud välja kaks uue albumi eelmaitse-EP-d ning esinenud nii Baltikumis, Soomes kui Londonis.

Tenfold Rabbit
Pühapäeval, 8. septembril, 18.00 Lukiskiu väljakul

Noorukese indi-folgi bändi Tenfold Rabbit tunnusjoonteks on esiliini-mehe Andres Kõpperi falsett ning traditsioonilise rokkbändi pillipargist eristuvad akordion, suupill, ukulele ja resonaator-kitarr. 2012. aasta kevadel konkursil Eesti Laul looga „Oblivion“ kolmanda koha pälvinud Tenfold Rabbit on tänaseks ilmutanud debüütalbumi "Travel the World", mis pälvis tänavusel Eesti Muusikaauhindade galal parima alternatiiv/indie albumi auhinna. 2013. aastal on bänd tuuritanud üle Baltikumi ning Poolas, Tšehhis ja Saksamaal. Lisaks üllitati videosingel “Balace of Water and Stone”, mis annab aimu teisel plaadil kõlama hakkavatest meeleoludest. Bändi on võrreldud maailmanimedega nagu Alt-J, Fleet Foxes ja Woodkid.