Peatoimetaja Heidy Purga sõnul olid korraldajad ette antud mõned kriteeriumid: bänd pidi olema plaadifirma all, bändil pidi olema ilmunud album. “See oli toimetuse valik. Ega lõppkokkuvõttes polnudki paljude hulgast valida,” sõnas Purga melu.ee’le.

Vaiko Epliku sõnul kannab Eliit messil ette palu pea kõigilt oma liikmete sulest: “On Tursa lugusid, on Jaani lugusid ja on ka mõned minu lood.”

Hollandis astub Eliit üles koosseisus Vaiko Eplik — vokaal ja kitarr, Madis “Tursk” Aesma — bass, Jaan Pehk — vokaal ja kitarr, Kristel Eplik — klahvpillid ja Raul Saaremets — trummid.

Kuigi EuroSonic on vanem kui 20 aastat, on Eesti esindajad platsis esmakordselt. “Ma soovin, et igal aastal hakkaks meie bänd seal olema. Mingigi väljund mõnele lahedale bändile,” sõnas Purga melu.ee’le.

Kokku esineb EuroSonicu 40 laval kolme päeva jooksul 250 ansamblit üle Euroopa. Lisaks tavapublikule on messile oodata ligi 2500. talendikütti, ajakirjanikku, festivalikorraldajat, mänedžeri ning raadiotöötajat üle Euroopa. Messi korraldab Euroopa Ringhäälingute Ühenduse EBU organisatsioon EuroSonic, kuhu kuulub ka Raadio 2.