Sajad geid ja lesbid kavatsevad korraldada Los Angelese Staplesi keskuse ees meeleavalduse vihkamise vastu, mida Eminem oma lauludega väidetavalt õhutab. Ropu suuga räppar kandideerib neljale Grammy auhinnale.

USA asepresidendi Dick Cheney naine Lynne ütles, et 28-aastase Ameerika räpi paha poisi Grammy-võidu väljavaated jahmatasid teda.

Kuid veelgi kohutavam tundus talle laulusõnades homode ja naiste tapmisest jutustava Eminemi duett geimuusiku Elton Johniga. See tähendaks ju räppari vägivaldse suhtumise sanktsioneerimisena, nurises Lynne Cheney.

“Elton John on olnud alati nii hea, astunud üles homode võrdõiguslikkuse eest,” ütles Cheney teisipäeval usutluses CNN-il.

“Ma olen väga üllatunud ja kohkunud, et ta otsustas esineda koos Eminemiga.”

Los Angelesi kogunenud geiaktivistid protestisid Eminemi Grammyle esitamise vastu, sest tema laulusõnad “loovad vägivalla ja sallimatuse õhkkonna”.

Geide ja lesbide organisatsiooni Alliance Against Defamation (GLAAD) liige Scott Seomin ütles, et kõige rohkem häirib neid siiski Elton Johni duett Eminemiga.

“See solvab iga lesbit, geid, biseksuaali ja soovahetajat ning iga naist, kes on vägivalda kannatanud,” ütles Los Angelesi mainekas haomoaktivist Robin Tyler.

“Ma ei hooli sellest, kui Elton John suudleb Eminemi,” kuulutas Tyler vihaselt. “See oleks nagu Barbara Streisand suudleks Eva Brauni.”

Eminem kandideerib Grammyle oma plaadiga “The Marshall Mather LP”, mida on terves maailmas müüdud juba 10 miljonit eksemplari. Eminemi-fännide sõnul on homode pussitamisest ja naiste tulistamisest kõnelevad laulud lihtsalt väike nail.