SL Õhtulehe andmeil tegi presidendile ettepaneku Sir Elton Johniga kohtuda kontserdi korraldaja ning president Meri olevat andnud suulise nõusoleku.

“Kõike, mis puudutab Eesti Vabariigi presidenti, ma ei kommenteeri,” ütles kontserdi korraldaja Peeter Rebane.

President Meri nõunik Toomas Kiho lausus, et riigipeal ei ole kavas kohtuda Elton Johniga ega minna ka kontserdile. “Minu kõrvu ei ole ka ulatanud, et Elton John oleks soovinud president Meriga kohtuda. Tundes presidendi eelistusi ja meelelaadi, oleks massilise rokikontserdi külastamine suhteliselt haruldane,” nentis ta.

Siiski märkis Kiho, et presidendi ja Elton Johni kohtumine pole välistatud ja Meri on pühapäeval Eestis. “Praegu kinnitatud päevakavas kohtumist ei ole, kuid iialgi ei või teada, mis elu tuua võib,” märkis nõunik, kelle sõnul on presidendi päevakavas varemgi muudatusi tehtud.

President Meri pole siiani ühegi Tallinnas esinenud popstaariga kohtunud.

Elton John saabub Tallinna isikliku Boeinguga pühapäeva õhtul kella 18 ja 19 vahel. Poolsada parema nähtavusega kohta lava ees on ta broneerinud oma külalistele. “Me ei tea ette, kes maailmakuulsustest võivad Elton Johni Boeingust välja astuda,” sõnas kontserdi pressiesindaja.

Neljapäeval on Sir Elton John laval Peterburis ja seal oodatakse kontserdile Venemaa presidenti Vladimir Putinit, Hispaania kuningannat Sophiat ja teisi kuulsusi.

Kava kohaselt jõuab Elton John Eestisse paar tundi enne kontserdi algust. Lennujaamast lauluväljakuni saadab teda kolme-nelja autoga julgestuspolitsei. Elton Johnil on kaasas ka isiklik kaitsemeeskond endistest Briti erivägede võitlejatest. Kas laulja takistusteta sõiduks kavatseb politsei tänavaid või suuremaid ristmikke sulgeda, pole veel teada.

Väidetavalt teenib Elton John Tallinna kontserdiga ligi miljon krooni. Esinemise tagamiseks on koostatud 210-leheküljeline leping, mis muu hulgas nõuab artisti puhkeruumi lauluväljakul antiikmööblit, lauale lillebuketti, eksootilise looduslõhnaga küünlaid ja värskelt pressitud apelsinimahla.

Mööbli — diivani, laua ja tugitooli — laenas kontserdi korraldaja ühest Tallinna antiigiärist. Lillekimbu valmistab Kadrioru pargi direktor Ain Järve.

Elton John võtab kaasa oma isikliku autojuhi ja ka auto, mille marki korraldajad ei avalikustanud. “Ta ei usalda kohalikke autojuhte,” põhjendas Rebane.