"Black Gives Way To Blue" on üks paljudest esile tõstmist väärivatest lugudest kaua oodatud Alice In Chainsi uuelt samanimeliselt albumilt ning erikülaliseks on Sir Elton John. Kahe rokilegendi koostöö tulemusena sündis albumi jalustrabav nimilugu "Black Gives Way To Blue" - hingekriipiv austusavaldus Alice In Chainsi varalahkunud solistile Layne Staleyle. Album ilmub 30. septembril.

"Mõtlesime loole klaveri osa lisada ja sõber soovitas meil Eltonile helistada," meenutab kitarrist/voklaist Jerry Cantrell. "Mäletan, et naersin ja ütlesin, et loomulikult ma ju helistan talle. Peale natukest mõtlemist otsustasin, et võib ju proovida ning kirjutasin Eltonile e-maili, kus seletasin, mida see lugu meile tähendab- see on südamlik pühendus Laynele. Saatsime talle loo ning õige pea tuli telefonikõne Eltonilt, kes arvas, et see on väga ilus lugu ja ta tahab sellel mängida. Me olime sõnatud. Elton John on mulle, kui heliloojale väga suurt mõju avaldanud ning temaga koostööd teha on meile väga suur au."

"Olen pikka aega olnud Jerry Cantrelli loomingu austaja ja kui ta palus mul "Black Gives Way To Blue" loos mängida, olin väga meelitatud ning ei saanud vastu panna," ütleb John. "See oli väga ilusa loo meeldejääv lindistamissessioon Alice In Chainsiga".

Cantrell räägib koostööst: "Elton oli lõpetamas Red Piano kontserti Las Vegases, nii et me sõitsime sinna ja veetsime seal mõned tunnid. Astudes stuudiosse ja kuulates, mis Elton klaveril ette mängis andis loole kirjeldamatult palju juurde- see kogemus oli väga maagiline".

"Black Gives Way To Blue" on Alice In Chainsi esimene stuudioalbum peale neljateistkümne aastast pausi. Kvartett (kitarrist/vokalist Jerry Cantrell, trummar Sean Kinney, bassist Mike inez ja kitarrist/ vokalist William DuVall) salvestasid albumi koos produtsent Nick Raskulinecziga (Rush, Foo Fighters) Studio 606's Northridges, Kalifornias ja Hollywoodis Henson Stuudios.

Kuula lugu "Check My Brain" peagi ilmuvalt plaadilt:

Albumilt leiab järgmised lood:
All Secrets Known
Check My Brain
Last Of My Kind
Your Decision
A Looking In View
When The Sun Rose Again
Acid Bubble
Lessons Learned
Take Her Out
Private Hell
Black Gives Way To Blue

Oma märkimisväärse karjääri jooksul on Alice In Chains kogunud mitu Grammy nominatsiooni, müünud üle 17 miljoni albumi üle maailma ja saavutanud 11 top 10 hittsinglit.