Kella seitsmest oli laululava ümbrus autosid ning lavaesine esimesi entusiaste täis. DELFI hinnangul oli kontserdil rohkem kui 30000 kuulajat. Kindlasti aitas suurele külastajate arvule kaasa hea ilm.

Kontserdieelset ärevust aitas leevendada Elton Johni esmakordselt toimuv SMS-mäng, kus viiele küsimusele sms’i teel õige vastuse andnute vahel loositi välja kohtumine Sir Elton Johni endaga, lisaks kontserdipileteid ja Elton Johni T-särk. Küsimustele laekus vastuseid ligi 300, kõik viis küsimust õigesti vastanuid oli 199. Ootatust väiksemat osavõttu põhjustas ilmselt piisavalt kallis SMS’i hind (9 krooni) ning fakt, et mänguga poole pealt liitudes polnud lootust peaauhinda enam kinni püüda.

Staari avalugu oli “Your song”, mis lummates oma lihtsusega. Kontserdi esimene pool kuuluski vanematele ning rahulikematele lauludele, peamiselt 70-90 välja antud albumitelt. Kuni “Crocodile Rock”ini, mil istuvast publikust sai seisev publik ning turvameestel oli raskusi lavaesise kontrolli all hoidmisega. Kaks korda suutis rahvas Sir Elton Johni lavale tagasi plaksutada ning lõpulugude seas lauldud “Candle in the Wind”’i sõnad näisid peas olevat enamusel kuulajaskonnast.

Enne viimast lugu vahetas staar punase ülikonna sinivalge dressi vastu ja sidus vaatajate eest demonstratiivselt tossupaelu.

Esimes reas istus lisaks eelmainitud peaministrile riigikogu esimees Toomas Savi, kultuuriminister Signe Kivi, regionaalminister Asmer, endine Tallinna linnapea Jüri Mõis, praegune linnapea Palts ja paljud muud tuntud avaliku elu tegelased.

Sir Elton John ise jäi Tallinna publiku ja ilusa ilmaga väga rahule. Lisaks kohtumisele peaminister Mart Laariga, kultuuriminister Signe Kiviga ning linnapea Tõnis Paltsiga, kohtus Sir Elton John enne kontserti Inglise esiliiga ühe jalgpalli tippklubi Ipswich Town’iga, kellele pühendas oma loo “The Blues”.

Sir Elton John lahkus lavalt enne südaööd publiku tormilise aplodeerimise saatel ning lendas koju Nizzasse.

Laupäevane kontsert Riia Skonto staadionil oli välja müüdud. Enne kontserti kohtus Sir Elton John Läti presidendi Vaira Vike- Freiberga’ga. Läti politsei võttis Briti sööri vastu kui riigipea — 7 autoline eskort, 13 suuremat ristmikku suletud ja turvalisus garanteeritud. Vanameistri ühe külalisena oli Riias kaasas Versace moeimpeeriumi kuningas Santo Versace, kellele Elton kontserdi ajal ka ühe oma esitatava loo pühendas.

BDG kontsertagentuuri FBI juhatuse esimees Peeter Rebane jäi nii Tallinna kui Riia kontsertidega väga rahule. “Oleme väga õnnelikud, et kontserdid korda läksid. Elton on üks suurimaid staare, kes kunagi Baltikumis käinud on, Lätis oli see esimene seda mastaapi megakontsert. Elton oli väga heas vormis ja positiivses meeleolus, ka korralduslik pool laabus vägagi sujuvalt. Rõõm oli näha, et tipptasemel kontserti tuli nautima nii palju inimesi! Mul on hea meel, et suutsime publikule pakkuda midagi väga ilusat ja erilist.”

Järgmisena võib FBI vahendusel näha 28. augustil Tallinna Lauluväljakul kultusbändi Depeche Mode uue albumi “Exciter” Euroopa tuuri avakontserti, 27. septembril flöödirokkbändi Jethro Tull ning 10. novembril Saku Suurhallis Rootsi popduo Roxette esinemist.