Eestimaa XXI sajandi esimese poole muusikalukku kinnistas Jüri Sondberg ennast saatega "Eesti otsib superstaari", kus mees pakkus žüriile ja televaatajatele äärmiselt omapäraseid uusversioone kunagistest hittidest. Rahva kollektiivsesse mällu jõudis staar avangardse kaveriga palast "Tantsulaul", sealt sai ta ka hüüdnime "Kastatšoki Jüri".

Elukuntnik ja hilbuheitur Marco Tasane üllitab põikpäise järjepidevusega juba aastaid kõrvusandistava jama ning moodsa kunsti piirimail balansseerivaid muusikaliste sugemetega videoid, mille peamiseks eesmärgiks on vaatajaid šokeerida.

Mehe viimane šedööver "Reeturlik meel" pälvis aga Jüri Sondbergi sulest üsna karmi kriitikat, mille Tasane enda Facebooki lehele üles riputas.

"Igav, imelik, sisemiselt tasakaalutu, jabur, ebapädev, liiga impulsiivne ja toorevõitu, kuid omajagu loominguline. Tore omajagu. Nuga oleks võinud kasutada. Lauljana sa ennast vist ei näe, kui siis on see show. Olen lihtsalt aus. Milleks maalida lilli. Eks minugi esinemised teles on olnud nagu nad olnud," tõdeb hiti "Raudrohi" autor.

Tasane on enda pika ja vastuolulise karjääri jooksul kriitikaga harjunud, mees tõdeb kommentaarides, et hindab Jüri konstruktiivsust. Veelgi paljastab kustumatute tantsusaalihittide "Spordipäev" ja "Rita Rita vana lita" esitaja, et Sondbergil on kombeks teda telefonikõnedega kostitada.

"Ma olen temaga vist kaks korda telefoniga rääkinud. Okei, 3. Liiga pikaks venib. Võib-olla saab ta minult mingit positiivset energiat," tõdeb Tartu üks koloriitsemaid tegelasi.