Eminem sai parima meesartisti video, parima räpivideo ja parima lavastuse auhinnad. Tema video “Without Me” tunnistati aasta parimaks.

Ka 1999. ja 2000. aastal sai räppar neli MTV auhinda.

Õhtu avataktina andis Britney Spears Michael Jacksonile tema 44. sünnipäeva puhul kihilise tordi ja nimetas teda “millenniumi artistiks”. Jackson, kõigi aegade müüdavamaid popstaare, kelle videod nagu “Thriller”, “Beat It” ja “Billie Jean” muusikatööstusse revolutsioonilisi muutusi tõid, paistis arvavat, et on saanud sellenimelise auhinna. MTV.com-i andmeil sellist auhinda siiski pole.

“Kui ma olin alles väike poiss Indianas, poleks ma oma kõrvu uskunud, kui keegi oleks mulle öelnud, et ma saan millenniumi artisti auhinna,” ütles Jackson.

Jackson ei pääsenud ka ühe õhtujuhi Jimmy Falloni mitte just teravmeelseimast pilast.

“Michael Jackson näeb 44-aastase kohta suurepärane välja. Omavahel öeldes, minu meelest on ta end töödelda lasknud,” naljatas ta Jacksoni aina areneva välimuse üle.

Parimaks naisartisti videoks sai lauljatar Pinki “Get The Party Started”. Pinkile läks ka parima tantsuvideo preemia.

Möödunud aastal üldisema eduni jõudnud endised indierokkarid White Stripes võitsid kolm auhinda, sealhulgas läbimurdevideo preemia loo eest “Fell In Love With A Girl”, kus on kasutatud animatsiooni legodega.

No Doubt viis koju parima popvideo ja parima rühmavideo preemiad loo eest “Hey Baby”.

Parimaks uueks artistiks tunnistati 17-aastane Avril Lavigne poprock-videoga “Complicated”.

Interneti kaudu selgitatud vaatajatepreemia sai uustulnuk Michelle Branchi singel “Everywhere”.

Parimaks hiphopvideoks osutus Jennifer Lopezi “I’m Real”, rütmibluusi preemia läks Mary J. Blige’i videole “No More Drama” ja Linkin Park võitis rockivideo kategooria looga “In The End.”.