Acoussion Live sai alguse ülemöödunud suvel pisikese privaatse “proovifestivalina” Pudisool Harjumaal. Mullu toimus esimene avalik Acoussion Vana-Veski Puhkekeskuses Järvamaal ning tänavu leidis aset ka esimene kevadine linnafestival Acoussion Spring Lennusadamas.

Ürituse näol on tegemist ainulaadse intiimse pop-up muusikafestivaliga, mis tähendab seda, et iga festival toimub uues asukohas ja esinejad astuvad üles erinevates ebatraditsioonilistes lokatsioonides. Mõnusa atmosfääri säilitamiseks välditakse traditsioonilisi lavamürakaid ning pileteid müüakse piiratud koguses.

Nimetus Acoussion tuleneb sõnadest “acoustic” ja “session” ning festivali kontseptsiooni aluseks ja eeskujuks ongi enamjaolt akustilised sessioonid, mida YouTube’ist ja teistest muusikakanalitest ohtralt leida võib.

Tänavusuvine Acoussion Live on esmakordselt kahapäevane ning toimub see Küla Villas Saku vallas Harjumaal. Tallinnast poole tunni sõidu kaugusel asub kolme poolsaarekesega maaliline järveke, mille kallastel saab 21. ja 22. juulil toimuma muinasjutuline festival täis kõige paremat ja ilusamat muusikat.

Täna said avalikuks esimesed esinejad, kes Valmiermuiža toel sel maagilisel nädalavahetusel acoussionlasi rõõmustavad: Maarja Nuut, The Notes, DJ Sander Mölder & DJ Peeter Ehala (Tiks) ning DJ Girti Suun.

Nüüdsest on müügil ka festivalipassid ning 50-le kiireimale on need eriti soodsa hinnaga. Kraba endale pass SIIT! Festivaliuudistega saab end kursis hoida veebilehel Muusikafestival.ee ning Facebookis.