Sel korral kõlab plaadil valdavalt pärimusmuusika sugemetega muusika. Kokku saavad omalooming ja seaded eesti traditsionaalsest rahvamuusikast. Nii on kõrvuti näiteks plaadi nimilugu „Taat läks lolliks“ ja regilaul „Kui mina hakkan laulemaie“. Boonusena jõudis plaadile ka Estonian Voices’i repertuaari üks armastatumaid lugusi, Eeva Talsi ja Jaan Tätte „Kättemaks“.

Plaadi kontsertesitlus on hea võimalus näha ja kuulda Estonian Voices'i uut muusikat ning vahvaid lugusid, kuidas nende jaoks see juba peaaegu aasta käinud protsess edenes.

Mitme auhinnaga pärjatud Estonian Voices on eksperimenteerimislembene vokaalsekstett. Nende ampluaa hõlmab jazzi, klassikalist muusikat ja folki ning repertuaar koosneb nii originaalloomingust kui ka rahvamuusikast, teiste hulgas isegi paarist pop-hitist.

Ansambli nutikas stiil lõimib mängulisust absoluutse tehnilise meisterlikkusega, mida ühendavad kelmikas naeratus ja hurmav annus vokaalset helikunsti. Mitu oma valdkonna tõelist tippu nagu Peder Karlsson (The Real Group) ja Britt Quentin (M-Pact) on kinnitanud Estonian Voices’e ainulaadsust vokaalansamblina mitte ainult Eestis, vaid ka Euroopas ja miks mitte kogu maailmas.

2010. aastast koos laulnud rühmitusse kuuluvad Kadri Voorand (alt ja kollektiivi kunstiline juht), Mikk Dede (tenor), Mirjam Dede (sopran), Maria Väli (sopran), Rasmus Erismaa (bariton) ja Aare Külama (bass). 2014. aastal üllitas Estonian Voices esimese albumi „Ole hea“, mis pälvis 2015. aastal Eesti parima jazz-albumi tiitli. 2016. aastal omistati ansamblile Eesti parima jazz-ansambli aunimetus.