Esmakordselt on üks kategooria ainult žürii otsustada ja selleks on kategooria “Aasta album”. Eesti Pärimusmuusika Keskuse juhataja Tarmo Noormaa usub, et sedasi saab veelgi enam ansambleid tunnustada: “plaadi kokkupanemine on suur töö ja alati on rõõm näha, kui hoolega on muusikud ennast panustanud ning iga noodi täpseks lihvinud. Žürii on iga plaadi otsast lõpuni läbi kuulanud ja hindab seeläbi just tervikut, võttes arvesse kõiki aspekte.”

Eesti Pärimusmuusika Keskuse projektijuht Sander Kahu kutsub kõiki Etnokulpidel hääletama: “kindlasti andke hääl enda lemmiku poolt — see võtab aega vaid paar minutit, aga iga hääl loeb!” Juba hääletanuid kutsub Kahu osa saama auhinnatseremooniast: “kümme aastat on tähistamist väärt ja sel aastal mängime mõttega, mis oleks, kui pärimusmuusika oleks keelatud? Milliseks fantaasiamaailm kujuneb, saab näha juba 5. oktoobril kell 20:00 Pärimusmuusika Aidas. Kohtume!”

“Etnokulp 2018” tulemused selguvad 5.oktoobril kell 20:00 Viljandis Pärimusmuusika Aidas tasuta galal, millest teeb otseülekande ETV2.