„Nevermore sIsland” (autorid Mario Kivistik, Margus-Koit Kivistik ja Sven Lõhmus) kõlas esmakordselt CITV eetris 31.12. 2003, teatab CITV.

Eurolaul ei tohi olla esitatud enne 1. oktoobrit 2004.

CITV-s oli kõnealuse laulu esitajaks Stellah, saade läks eetrisse kohvikust Moskva.

Teadaolevalt kinnitavad võistluslaulude autorid vastavalt rahvusvahelistele Eurovisiooni laulukonkursi reeglitele lepingus ETV-ga, et nende eurolaul kõlab Eurovisiooni Eesti eelvooru eetris esmakordselt. See tähendab, et lugu ei tohi olla kusagil varem kõlanud, ka teiste esitajate poolt mitte.

Väljapraagitud loo autorid nõuavad keelu tühistamist. CITV-s mängitud lugu olevat samanimelise pala varasem versioon, mida on nüüdseks päris palju muudetud, vahendab Postimees Online BNS-i uudist.

“Leian, et laulu “Nevermore Island” kõrvalejätmine finaalist on väär nii eetilisest kui seaduslikust aspektist. Seetõttu nõuan kõigi loo autorite ja esitajate nimel selle tagasivõtmist lõppvõistlusele pääsenud lugude nimekirja,” märkis Kivistik ETV-le ja Eesti Autorite Ühingule saadetud avalduses.

“Asjaolust, et artist Stellah esitas laulu CITV-s 31. detsembril 2003, ei olnud ei mina ega Margus-Koit Kivistik teadlikud. Seda informatsiooni ei saanud ka Eesti Autorite Ühing. Selline kasutus on tõlgendatav autorite isiklike õiguste rikkumisena,” on avalduses kirjas.

CITV omanik ja endine ETV juhatuse liige Rait Killandi informeeris kõnelalust teemast eurolaulu peaprodutsenti Juhan Paadamit. Peagi edastas ETV, et Eesti Televisioon ja eurolaulu korraldustoimkond oli sunnitud arvama välja ühe kümnest Eurovisiooni rahvusliku eelvooru pääsenud finaalloost, “Nevermore Islandi”.