"Nagu ma ütlesin enne seda finaali: Norra oli favoriit kogu aeg. Esialgu ütlesin, et võit ei loe, meie eesmärk oli saada vaid Norra Eurovisiooni kaardile," lausus Sasha. "Nüüd olen oma arvamust muutunud. Sest me võitsime! Ja nüüd on Norra tõesti kaardi peal, sest aastal 2010 kohtume juba Norras."

Esimene küsimus tuli Valgevene ajakirjanikult, kes uuris, kas Sashat aitas tema Valgevene sünnipära? "Jah, see aitas mind," kostis Sasha. "Ja ma ei mõtle seda poliitiliselt. Venemaa on minu jaoks nostalgia ja melanhoolia. Norras aga oleme maailma õnnelikumad inimesed. Nende segu oli just see, mida võiduks vaja."

Edasi meenutasid ajakirjanikud, kuidas Sasha ei võitnud omal ajal Norra superstaari saadet "Idols".  Uuriti, kas mehes on nüüd tagasitegemise rõõmu? Laulja vastas, et mingit kibestumust pole: "Ma tean, et ma pole maailma parim laulja."

Rootsi ajakirjanik uuris Sashalt, mida ta arvab sellest, et Moskva miilits just Eurovisiooni finaalipäeval geiparaadi laiali ajas. See küsimus pani pressikonverentsil olnud kahisema. 

"Eeee...Ma ei taha selle üle nalja teha. See pole ka naljatlemise teema. Olen terve nädala vältel öelnud - kahju, et nad otsustasid seda paraadi just täna teha. Nad kulutasid oma energiat, kui tegelikult suurim geiparaad toimus täna õhtul siin."

See vastus tõstis Põhjamaade ajakirjanike seas, kelle hulgas ka Delfi istus, kuuldavat nurinat. Vene ajakirjanike pool aga plaksutas.

Suurest punktiedust rääkis laulja järgmist: "Ma taipasin, et võidan, kui hääletustulemustes oli teistega nii suur vahe... Järsku ei mõelnud me enam võitmisele, vaid sellele, kas suudame häälterekordi lüüa või kaua see püsib!"

Mida Eurovisiooni võitja ootab? "Loodan, et saan täna ja homme pidutseda. Tahaksin, et saaksime lõpuks ka Moskvat vaadata. Ja siis ootan, millal lennuk mind nende ilusate inimestega, kellega esinesin, koju viib."

Kelle poolt Sasha ise hääletanuks? "Kindlast Island. Ukrainal oli küll parim laul, kuid parim solist oli Islandil."

Valgevene meedia küsimusele, kas Sasha ei tahaks kirjutada laulu vene keeles ja esitada seda järgmisel aastal Norra Eurovisiooni avapeol, vastas ta: "Muidugi, kuna räägin nii norra kui ka vene keelt, on võimalik, et järgmisel aastal teen midagi Norras Eurovisiooni jaoks vene keeles."

Kellele pühendab Sasha oma võidu? Emale? Vanaemale? Tüdruksõbrale? "Ma igatsen juba oma ema-isa, ma pole neid viis tundi näinud. Ja muidugi igatsen oma vanaema, kes ongi tegelikult tüdruk, kellest see laul räägib."

Küsimuse peale tüdrukute kohta, vastas Sasha: "Ma arvan, et mul pole aega selle jaoks. Kuid olen alati flirtinud. Kuid kui sa kuulad mu uut singlit, siis saad kõigest aru!"

Sasha album tuleb paljudes Euroopa maades välja 2. juunil ja kannab nime "Fairytale". Ta loodab ka varsti tuurile minna, lubades alustada Valgevenest ja Venemaast.

VAATA TÄISPIKKA EUROVISIOONI SHOW`D: