Aasta 2012 Eesti Muusikaauhindadel parimaks rockartistiks kroonitud bänd on hiljuti andnud väljamüüdud kontserdid Rock Cafes ja Nokia Kontserdimajas ning piletid nende peatselt toimuvatele Tartu ja Pärnu esinemistele müüdi välja mõne päevaga. Sel aastal on bänd saavutanud ka tõelise rahvusvahelise läbimurde ning ainuüksi suveks on plaanitud Euroopas anda 40 kontserti. Hiljuti ülistas Draakoneid Prantsuse väljaanne Le Monde: „Ewert and The Two Dragonsil on biitlite meloodia, R.E.M.-i ameerikalikkus ning Simon & Garfunkeli harmoonia“.

Eestis veedab bänd sel suvel vaid loetud hetked ning rõõmustab kodupublikut ainsa festivalikontserdiga Järvakandis, et sealt juba edasi Rootsi Hultsfredile ning Soome Provinssirockile minna. „Draakonid olid esimesed, kellele tänavu esinemispakkumise tegime ja viimased, kelle kinnitatud saime,“ kommenteerib Rabarocki korraldaja Kristo Rajasaare. „Lihtsalt nii tihe on nende suvine graafik. Tegime teiste festivalidega ajakavade sätitamisel koostööd, et Ewert ja bänd ühel nädalavahetusel kõigile kolmele esinema jõuaks.“

Bändi manager Toomas Olljum ütleb: "Eelmise aasta maikuus, kui bänd oli alles tuult tiibadesse kogumas, oli meil heameel saada esinemiskutse Rabarocki pealavale. Tänavu kui bänd astub üles juba kümnetel festivalidel üle Euroopa, oleks olnud patt kodumaine suurfestival sellest nimistust välja jätta. Bändil on suur rõõm olla tagasi Rabarocki festivalil juba ühe peaesinejana ning kindlasti võib festivalikülastaja oodata tavapärasest suuremat produktsiooni, sest Rabarocki pealava võimaldab meil ettevalmistada väga korraliku välikontserdi."

Sel suvel saab Ewert and The Two Dragonsit näha veel järgmistel festivalidel: Hultsfred (Rootsi), Colours Of Ostrava (Tšehhi), Provinssirock (Soome), Ruisrock (Soome), Europavox (Prantsusmaa), Haldern Pop (Saksamaa), De Affaire (Holland) ja Positivus (Läti), Frequency (Austria). Käesoleva aasta jooksul jõuab bänd Soome, Rootsi, Lätti, Tšehhisse, Prantsusmaale, Saksamaale, Itaaliasse, Austriasse, Hollandisse, Belgiasse, Islandile, Ameerikasse ja Kanadasse.

Rabarock toimub 15. ja 16. juunil Järvakandis, sel aastal astuvad üles Andrew W.K., The Stranglers, Dub FX & Flower Fairy, The Big Pink, The Dwarves, Von Hertzen Brothers, Kosmikud, Metsatöll, Genka jpt. Festivali passid on soodushinnaga müügil Piletilevi ja Statoili müügipunktides üle Eesti.

Festivali päevapiletid lähevad müüki neljapäeval 10. mail hinnaga 25 €, juunis hind tõuseb. Rabarocki ja Ewert and The Two Dragonsi Facebooki lehtede liikmed saavad osta 15. juuni päevapileteid eelisjärjekorras ja soodushinnaga 21 € ainult kolmapäeval, 9. mail (kl 10-24).