Kloogaranna on piki rannikut kulgev kilomeetrite pikkune liivarand, mida maa poolt ääristab kena männimets ning mis läheb sujuvalt ja pikkamisi üle üksikute kividega merepõhjaks. Supelrannana looduslikult heade eeldustega piirkond kujunes menukaks suvitusalaks juba 19. sajandil. Kloogarand oli ülipopulaarne veel mõnikümmend aastat tagasi – kõige palavamatel päevadel käis rannas koguni mitukümmend tuhat inimest. Rahvas sõitis randa põhiliselt elektrirongidega - tippaegadel saabus randa 39 rongi päevas. “Kui on ilus suvepäev, siis läheb tööst vaba linlane randa päevitama ja suplema. Kõige meelsamini minnakse ikkagi Kloogale,” võib lugeda 1981. aasta 18. juuli Õhtulehest.

Esimese aasta esinejate nimekiri on muljetavaldav - Eesti rahva üks lemmikuid Smilers; Ewert and The Two Dragons, kes lennutatakse spetsiaalselt selleks päevaks Eestisse; Londonis resideeruv lauljatar Hannah, keda kodumaal esinemas näeb üliharva; Eesti muusika raudvara Ivo Linna koos Tartu pundiga Supernova; viimaste aastate ere täht Shanon ja reggae ning afropopi kuningas Bombillaz. Mõnusat rannamuusikat mängivad Sky Plus DJ-d, eesotsas Kristjan Hirmo'ga.

Lisaks kvaliteetsele muusikale pakub festival ka mitmekülgset toiduelamust - peale Eesti köögi saab nautida ka veel Armeenia, Türgi ja Ameerika maitseid.

Toimuvad Rademari rannajalgpallivõistlused, alustab põnev taipoksi võistluste sari Beach Fight, tehakse lohesurfi, proovida saab maailmas ülipopulaarset aerusurfi (SUP), teha zumbat ja veel palju muud.

Balbiino lastealal tegelevad lastega Jeti ja Jänku-Juss, saab hüpata batuudil, lasta teha näomaalinguid, tehakse erinevaid mänge ja muud põnevat.

Raadio Sky Plus loosib Kloogaranna Festivalil välja auto, milleks sellel aastal on punane Volkswagen Beetle.

Piletid müügil Piletilevis ja kohapeal.

Täpsem info:

http://www.kloogaranna.ee/