Nagu varasematelgi aastatel sisaldab festivali programm ka mitmeid kodumaistest artistidest kokkupandud eriprojekte. Sel aastal astuvad bluusilavale Lenna Kuurmaa, Dave Benton, Emil Rutiku, Birgit Varjun ning mitmeid teised tuntud Eesti artistid. Festivali astub üles ka Riho Sibul oma trioga, kaasates lavale ansamblite Ruja, Psycho ja Rock Hotel sünni juures olnud ning algkoosseisudes mänginud Andres Põldroo, kes lahkus 80-ndatel Eestist, et asuda elama New Yorki.

Festivali päevasesse programmi mahuvad suupilli- ja kitarri õpitoad ning traditsiooniline akustiline kontsert Haapsalu vanas raudteejaamas, kus sel aastal astuvad üles itaallane Little Paul Venturi, kodumaine Bullfrog Brown ning Tõun ja Bonzo. Varajaste hommikutundideni toimub mõlemal ööl bluusijämm Kultuurikeskusesse loodavas ööklubis.

Augustibluusi üheks peaesinejaks on Serbiast pärit Ana Popovic, keda peetakse hetkel maailma parimaks naissoost bluusikitarristiks. 34-aastasel kitarrikaunitaril on ette näidata mitmeid kaalukaid muusikaauhindu - näiteks Prantsusmaa Bluusiauhindade gaalal sai ta 2002. aastal samaaegselt parima albumi, parima laulja ning parima kitarristi preemiad. Aasta hiljem Mephises aga pärjati ta parimaks Euroopa uueks tulijaks. Viimastel aastatel on Popovic üles astunud kõigil maailma olulisematel bluusifestivalidel.

Festivali programmijuhi Raul Ukareda sõnul täieneb programm veelgi ning lõpliku esinejatenimekirja leiab festivali koduleheküljelt alles aprillis - mais. Festivali korraldab Haapsalu Kultuurikeskus koostöös LAG Muusikaagentuuriga. Viimastel aastatel on festivali külastanud üle 5000 inimese. Festivalipassid on müügil Piletilevi müügikohtades ning Statoili teenindusjaamades. Märtsi lõpuni on festivalipasse võimalik soetada eriti soodsa hinnaga.