Kus:
Barcelona, Hispaania

Millal:
19.–21. juuni

Kes esinevad:
M.I.A., Goldfrapp, Ròisin Murphy, Yazoo, Justice jne

Mulje: R2 ja FHMi raudvara Erik Morna lubati eelmisel suvel aiamaal askeldamise kõrvalt korraks Barcasse ja nüüd ta siis räägib: “Kui su muusikamaitse kaldub elektroonilise muusika, põnevama hip-hopi ja indie-roki poole, siis ole hea, roni Sonarile.”

“Ja kui oled muretu rikkur (või hoopis osav säästutegelane) ja saad selles linnas või selle lähistel peatuda terve kuu, siis üsna pea pärast Sonarit toimub samas Barcelonas ja veidi eemal Benicassimis veel kaks eriti head festarit.”

“Barcelona kesklinn pole kuigi suur, nii et Sonari päevasest esinemispaigast, MACBAst jõuad jalgsi mereranda poole tunniga. Ja kuigi rannas on 99% naistest paljaste tissidega, ei hakka nemad sulle lähenema. Sulle lähenevad hoopis: a) mustad kutid, kes müüvad külma õlut; b) idamaised eided, kes pakuvad 5 euro eest massaaži. Kui huvitab, võta viimane, aga õlu osta küll SPARist, mis asub ranna taga paari sammu kaugusel. Metroo on mõnus ja suhteliselt odav, aga kui tõesti tahad jänest sõita, siis on sinu jaoks eraldi värav (see, mille kaudu muidu metroost välja tullakse). Kohalikud naised tunned ära selle järgi, et nad kõik näevad välja nagu Penelope Cruz. Katsu mitte segi minna!”

“Interneti pärast muretse vähe — see on jube odav (1 euro tund). Kuid uuri alati kõigepealt, kas selles netikohvikus on MSNi kanalid lahti. Paljudel nimelt pole.”

Kuidas kohale saada: Lennukiga Tallinnast Barcasse. Festivalipiletid võib osta kodukalt. Passi hind on 140 eurot. www.sonar.es