Enne seda on filmi võluvate lurjuste universumisse võimalik piiluda Andres Lõo loo “I don’t know how to write a song in english?” video kaudu, mis täna õhtul Eesti Top 7 saates ETV2-s välja tuleb.

Heleri Saariku tehtud muusikavideo on üles võetud “Kõik muusikud on kaabakad” võtete käigus ning on üks osa linateosest. Muusikuid ja muusikat näeb filmis pea igal sammul. Peategelaseks on siin noor laulja Leila (Riina Maidre), kes unistab albumitest ja kontserditest. Tegelikkuses kulub aga kogu ta aeg ja jaks juhutööde, hingenärivate suhete ja glamuurse poosetamise peale. “Takerdumise film”, ütles tabavalt Raadio 2 saatejuht Indrek Vaheoja.

Leila ettearvamatute käikudega poissi mängib Nero Urke, loomingulises ummikseisus produtsenti Jarek Kasar. Kõrvalosades astub üles terve rida Eesti noore põlvkonna muusikuid nagu Mihkel Kõrvits, Lotte Jürjendal, Helina Risti jt. Lisaks näeb Jelena Skulskajat, Raivo Trassi jpt.

Poeetiline ja filmikunsti võimalustega julgelt eksperimenteeriv film oli sel kevadel Heleri Saariku Balti Filmi- ja Meediakooli lõputööks. Tegu on tema esimese täispika mängufilmiga, varem on ta teinud lühifilme ning muusikavideosid. 2010. aastal sai ta Popidioti laulule “Hanging on Friday” tehtud loo eest aasta muusikavideo auhinna.

Filmi operaator on Erik Põllumaa, kunstnik Kristina Lõuk, kostüümikunstnikud Helina Risti ja Lotte Jürjendal, produtsent Piret Tibbo-Hudgins.

Filmi näeb alatest 26. oktoobrist Tallinnas Sõpruses, CC Plazas ja Artises ning Tartus Ekraanis ja Cinamonis. Filmi maailma esilinastus toimus 7. oktoobril Aasia suurimal filmifestivali Busanis, kus film võistles Flash Forward programmis.

Filmi tootis Allfilm, filmi valmimist toetasid Eesti Filmi Sihtasutus, Eesti Kultuurkapital, BFM ja MEDIA Programm. Filmi väljatulekule panid õla alla Eesti film 100 ja Raadio 2.

Vaata filmi treilerit: