Sarjas, mille režissööriks on Foo Fightersi asutaja Dave Grohl isiklikult, külastab bänd linnu, mis on lahutamatud oma kultuurielu ja muusikalise pärandiga. Lood salvestatakse legendaarsetes stuudiotes, kaasates iga loo puhul ka kohalikke kuulsusi ja kasutades sõnade kirjutamisel erakordset eksperimentaalset stiili. Dave ootas sõnade kirjapanemisega iga külastuse viimase päevani, et saada inspiratsiooni isiksustest, intervjuudest ja kogemustest, mis tekkisid protsessi käigus.
”Daveì siiras kirg selle projekti vastu on nakkav ja ei saa eitada ka tema andekust muusiku ja režissöörina.” ütles HBO direktor, Michael Lombardo. ”Meil on põnev minna koos Dave`i ja Foo Fightersiga sellele teekonnale, et näha lähedalt, kuidas kohalik muusika inspireeris bändi looma nende oma muusikat”.

Grohli 2013. aasta režissööri filmidebüüt, ülemaailmselt tunnustatud Grammy-võitja ”Sound City”, tähistas inimfaktori olemasolu muusika loomisel ja salvestamisel. Dave`i aus suhtumine muusikasse ja inspiratsiooni oli see, mis tagas ”Sound City” kaubandusliku edu, saavutades erakordse 100%-lise reitingu Rotten Tomatoes lehel, kui see tõusis esimesele kohale iTunes`i dokumentaalide tabelis.

Tulevast sarja nimetab Dave Grohl armastuskirjaks Ameerika muusikaajaloole, kus igas episoodis süvenetakse konkreetse linna identiteeti ja sellesse, kuidas see mõjutas sealseid muusikuid nende algusaastatel ning nemad omakorda mõjutasid oma kodulinna kultuurilist struktuuri. Iga artist, kes sarjas kaasa teeb, sõltumata žanrist ja asukohast, alustas kõigest tavalise lapsena, kel suur unistus muusikat teha ja maailmas läbi lüüa.

Grohl`i intervjuud nende muusikutega avaldasid suurt mõju dokumentaali loomisel ja ühtlasi ka albumi kokkupanekul, luues sobiva keemia tema bändikaaslaste Taylor Hawkins, Nate Mendel, Chris Shiflett ja Pat Smear`i vahel.

Foo Fighters`ite dokumentaal avaldatakse HBOs nende 20. aastapäeva eel. Eesmärk on aidata uue põlvkonna muusikuid, või nagu üks intrevjueeritavatest Buddy Guy ütles: “Kõik tuleb sellest, mis oli enne”.

HBO sarja lõi Dave Grohl Roswell Filmsile, mis on osa Roswell Recordsist, mis omakorda vastutab Foo Fightersi muusika väljaandmise eest, mis on produtseeritud koostöös James A. Rota, John Ramsay, ja Therapy Studios`iga ja on kirjutatud Mark Monroe ja Dave Grohl`i poolt.