Flow festival Helsingis algas näiliselt rahulikult, kuid korraldajate sõnul müüdi kõik esimese päeva piletid läbi, kohal oli 20 000 inimest.

Kõige oodatumad esinejad esimese õhtu jooksul oli mitmete noorte sõnul Moderat ja Maya Jane Coles. Peaesinejat Alicia Keysi mainiti vaid korra. Hiljem, kui r&b ja souli legend pealaval esines, ei olnud küll ühtegi kohta, kuhu veel inimesi oleks võinud mahtuda ja oli tunda, kuidas mahedahäälne newyorklanna kollektiivselt kõik ära võlus. Publik laulis kaasa kõik vanad hitid nagu "Girlfriend" ja "Woman's Worth", kui ka uue plaadi materjali. "Empire State of Mind" oli Keysi viimane lugu.

Kuna festivaliala on laiali laotunud (ja seda sõna otses mõttes - territoorium on väga suur) erinevate industriaalhoonete vahele ja liigendatud pisikeste lavade, salakäikude, nurgataguste ja baaride-toiduputkadega, ei olnud esmapilgul märgatagi, kui palju tegelikult rahvast kohal on. Vana elektrijaama ala täitsid 10 lava ja väiksemad nurgakesed, kus näidati filme ja tehti kunsti.

Flow esimese õhtu lõpetas Berliini elektroonilise muusika trio Moderati live Nokia Blue Tentis. Võimas lasershow ja hüpnootilised helid panid nii mõnegi veel edasi pidutseda tahtma. "Nad oleksid võinud paar tundi veel mängida," kommenteeris eufooriast õhkav Marja, kelle jaoks Moderat oligi õhtu tipphetk. Ta läks peaesineja Alicia Keysi kontserdilt isegi varem ära.

Kuna korraldajad olid aegsasti külastajetele südamele pannud, et transpordiga võib jama tulla, oli suur osa 20 000-st külastajast ka jalgratastega festivalile tulnud. Sellegipoolest olid bussid, mis tagasi raudteejaama juurde suundusid, triiki täis. Aknad udused ja meeleolu ülev.

Flow jätkub veel pühapäevani. Linnafestivalile omaselt ei ole Flowl telkimist, seega on kogu festivalimeeleolu pigem Õllesummerilik, kui näiteks Positivuselik. Ja peab veel ära märkima, et keskmine trendikuse tase Flowl on väga kõrge! Stiilinäiteid saab näha fotogaleriist.